Heilig Grafkerk in Jeruzalem blijft nog dicht

Monday, May 25, 2020 |  Redactie Israel Today
De Jeruzalemse Heilig Grafkerk zou zondag na twee maanden sluiting worden heropend voor bezoekers. Bij het begin van de Corona-crisis werd deze, evenals alle andere gebedshuizen in het land, gesloten om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Gedurende de hele periode van sluiting bleven de geestelijken echter wel in de gesloten kerk bidden. De kerk zou zondag opnieuw worden geopend voor bezoekers, met handhaving van de huidige beperkingen, met maximaal 50 personen gelijktijdig (met een mondkapje) in de kerk en een onderlinge afstand van 2 meter. Stenen, beelden of andere voorwerpen in de kerk mogen niet worden aangeraakt. Natuurlijk mag ook de grafsteen niet worden gekust, zoals gebruikelijk was toen duizenden mensen dagelijks de kerk binnen stroomden.

Te vroeg gejuicht
Later bleek dat de heropening van de kerk werd uitgesteld. Tot teleurstelling van enkele bezoekers, die de ingang van de kerk zondagochtend gesloten vonden, ondanks de aangekondigde opening. Een nieuwe datum voor de opening van de kerk is helaas nog niet bekend gemaakt. Volgens sommigen wilden ze wachten op een verdere versoepeling van de beperkingen, zodat minstens 100 mensen de kerk gelijktijdig kunnen bezoeken.

Aangezien het aantal corona-patiënten in Israël voortdurend afneemt, zullen de beperkingen waarschijnlijk binnenkort verder worden versoepeld, zodat de kerk dan door meer mensen kan worden bezocht.

Zo zijn in Israël vanaf medio juni weer concerten en theatervoorstellingen toegestaan en zullen de beperkingen op bijeenkomsten volledig worden opgeheven, maar de voorschriften voor de onderlinge afstand en mondkapjes blijven van toepassing.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.