Iran geraakt door plaag van bijbelse proporties

Sunday, May 24, 2020 |  Redactie Israel Today
Het zuiden van Iran lijdt momenteel onder een sprinkhanenplaag van ongekende grootte, die al voor miljarden dollars schade heeft veroorzaakt aan de boomgaarden en akkers.

Een sprinkhanenplaag van Bijbelse afmetingen heeft delen van Iran getroffen. (Archieffoto: Dudu Greenspan/Flash90)

'Dit gebeurde ook in Egypte, duizenden jaren geleden, toen de farao de God van Israël ongehoorzaam was', merkte de Israëlische sociale-media-activist Chananya Naftali op in een Twitter-post, die de ongelooflijke sprinkhanenzwerm liet zien.

Sprink­hanen­zwermen zijn niet ongewoon in de vroege zomermaanden in het Midden-Oosten. Egypte, Israël, Jordanië en Iran hebben allemaal regelmatig te maken met dit fenomeen. Maar de zwerm, die nu Iran binnenvalt, zou de grootste zijn die ooit is gezien.

'Vergeleken met vorig jaar zijn de zwermen woestijn­sprink­hanen veel groter, en je kunt veilig stellen dat de recente aanvallen ongekend zijn', vertelde het hoofd van de Chabahar Agricultural Trade Union aan de Iraanse ILNA nieuwsdienst.

Iraanse ambtenaren zeggen de huidige zwerm reeds meer dan 250.000 hectare van boomgaarden en landbouwgrond in zeven van de 31 provincies van Iran heeft aangevallen, en een schade van meer dan $ 7 miljard heeft veroorzaakt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.