Israëlisch ziekenhuis doodt Coronavirus met UV licht

Sunday, May 24, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Als onderdeel van de Israëlische strijd tegen het coronavirus heeft het orthodoxe Mayanei Hayeshua Medical Center in Bnei Brak een systeem geïnstalleerd, dat het virus met energierijke UV-straling vernietigt in ruimten waar besmette patiënten werden behandeld.

Het nieuw ontwikkelde systeem maakt gebruik van 'hard' ultraviolet C (UVC) licht, dat het coronavirus doodt, maar geen schade toebrengt aan mensen die eraan worden blootgesteld, bericht United with Israel.

Hoewel UV-licht al langer wordt gebruikt om operatiekamers te desinfecteren, verhinderde de productie van gevaarlijke ozonmoleculen (O3) het gebruik ervan in de strijd tegen het coronavirus. Het nieuwe Israëlische UVC-systeem maakt gebruik van een golflengte die geen ozon produceert, waardoor het een veilig en effectief middel voor sterilisatie bij voor patiënten met ademhalingsproblemen.

In andere intitiatieven wordt UVC-licht wereldwijd gebruikt voor het desinfecteren van vliegtuigen, medische apparatuur en mondkapjes

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.