Twee Palestijnse kinderen beschoten in Jeruzalem

Thursday, May 21, 2020 |  Ryan Jones
Twee kleine Palestijnse Arabische kinderen en de vader van een van hen zijn woensdagavond in oostelijk Jeruzalem beschoten. De kinderen raakten ernstig gewond.

De meeste mensen die deze krantenkop en de aanhef lezen, zullen onbewust aannemen dat deze kinderen het slachtoffer waren van de 'Israëlische bezettings­troepen'. Zo heeft de mainstream media ons getraind om te denken.

Feit is echter, dat deze twee kinderen nergens in de reguliere internationale media worden genoemd, omdat ze niet zijn neergeschoten door Israëlische politie of soldaten. Ze werden neergeschoten door mede-Palestijnse Arabieren. En daarom kan het niemand iets schelen.

Geplaagd door wetteloosheid
Beide schietpartijen vonden plaats in de wijk Shuafat aan de noordoostelijke rand van Jeruzalem.

De vierjarige Rafif al-Qara'in zat met haar familie voor het feestelijke avondeten na het dagelijkse vasten tijdens de maand Ramadan, toen een kogel haar plotseling trof.
Het blijft onduidelijk vanwaar het schot werd afgevuurd. Omdat er op dat moment geen gewapende demonstraties plaatsvonden, werd er bij de pers verondersteld dat Rafif werd geraakt door een verdwaalde kogel die verband hield met het bende­geweld dat de buurt teistert.
Ze ligt momenteel in kritieke toestand in het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem, waar artsen zeggen dat er 'onmiddellijk gevaar voor haar leven' is.

Het andere gewonde kind is een driejarige jongen, die waarschijnlijk zou zijn gestorven zonder de heldhaftige acties van zijn vader. Bewakingscamera's tonen een gemaskerde man, die de kruidenierswinkel van de vader binnenkwam en het vuur opende op de jongen. De vader sprong onmiddellijk op zijn zoon en beschermde hem met zijn eigen lichaam. De schutter schoot beide slachtoffers neer, verliet de winkel, keerde terug en opende het vuur weer. Zowel de vader als de zoon raakten licht gewond.

De plaatselijke bewoners die met het Israëlische nieuwsportaal Ynet spraken, zeiden dat de winkel in kwestie al eerder het doelwit is geweest.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.