Groeten uit Israël – Kennissen ontmoeten in Jeruzalem

Monday, May 18, 2020 |  Nathalia Sonnek
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Omdat het weer in Jeruzalem steeds beter wordt, gaan Samuel en ik graag wandelen. We bezoeken dan parken, het centrum van Jeruzalem en ontdekken de oude stad. Natuurlijk dragen we altijd mondkapjes en zorgen we ervoor dat we afstand houden tot de mensen om ons heen. Maar op de een of andere manier lukt dit niet altijd... want inwoners komen altijd op ons af.

En dat is precies wat we leuk vinden aan Israël en de Israëli's - de onbevangenheid. Anders dan in Zwitserland of in het stijve noorden van Duitsland, waar ik vandaan kom, daar ben ik eraan gewend geraakt dat de mensen elkaar letterlijk mijden. Maar hier komen mensen graag in contact, ook tijdens Corona.

Een paar dagen geleden liepen we in het centrum van de stad, en werden we verrassend genoeg in het Duits benaderd. Een Duitse journalist, die met Walter Bingham in gesprek was, hoorde ons Duits spreken. Het was leuk om in het Duits te kunnen praten en ook om ideeën uit te wisselen met deze interessante mensen.

Walter Bingham (Foto: Creative Commons)

Walter Bingham, nu 97 jaar oud, is de oudste radiopresentator ter wereld en staat sinds 2015 in het Guinness Book of Records. Hij werkt nog steeds als journalist en publiceert bijvoorbeeld artikelen voor de Jerusalem Post.

Walter Bingham, geboren als Wolfgang Billig in Karlsruhe in 1924, overleefde de Holocaust dankzij een kindertransport naar Engeland in 1939. Hij diende in het Britse leger en nam deel aan de invasie van Normandië in 1944. Hij bracht de langste tijd van zijn leven door in Engeland, pas in 2004 maakte hij aliyah naar Israël.

Het was fijn om met deze interessante persoonlijkheid van gedachten te kunnen wisselen. We spraken over Walter's spannende leven en over wat ons naar Jeruzalem had gebracht.

Omdat we in de Corona-periode naar Jeruzalem zijn gekomen, was het goed om in contact te komen met mensen, na zo lang geïsoleerd en in quarantaine te zijn geweest.

Gisteren in de stad. (Foto: Nathalia Sonnek)

En nu het weer voor vandaag in Israël:
Overwegend helder en extreem warm en droog. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 38 graden, Tel Aviv 39 graden, Haifa 34 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 43 graden, Dode Zee 42 graden, Be'er Sheva 42 graden, Eilat aan de Rode Zee 42 graden.
Het waterniveau van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt op 208,90 m onder de zeespiegel, er ontbreken 10 centimeters tot aan de bovengrens!

Namens Israel Heute wensen wij u een prettige maandag en een goede start van de nieuwe werkweek.

Shalom uit Jeruzalem,
Nathalia

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.