Rechtbank vindt de Joodse brandstichter schuldig

Monday, May 18, 2020 |  Redactie Israel Today
Amram Ben-Uliel is maandagochtend door de rechtbank van Lod schuldig bevonden aan de brandstichting in het Arabische dorp Doema. Hij werd vrijgesproken van de beschuldiging van lidmaatschap van een terreurorganisatie.

Op de avond van 31 juli 2015 werden drie leden van de familie Dawabshe gedood, toen hun huis in het dorp Doema in vlammen opging. Een molotov­cocktail, die in de slaapkamer van de familie was gegooid, had volgens het onderzoek het vuur in het huis aangestoken.

De eenjarige Ali Said Muhammed Dawabshe, zijn moeder, de 26-jarige Riham Dawabshe en zijn vader, de 32-jarige Said Said Muhammed Hassan Dawabshe werden door het vuur gedood. Alleen Achmed, een andere zoon van de familie, heeft het overleefd. Hij had ernstige brandwonden opgelopen.

Een graffiti met het woord 'wraak' werd destijds in de buurt van het verbrande huis gevonden, waardoor het vermoeden ontstond dat de daad werd uitgevoerd door Joodse jongeren.

In januari 2016 werd Amram Ben-Uliel, 25 jaar, een inwoner van Shilo in Samaria, beschuldigd van drievoudige moord en het lidmaatschap van een terroristische organisatie. Een 17-jarige, wiens naam niet is gepubliceerd, werd beschuldigd van medeplichtigheid aan de moorden.
De verdediging heeft besloten in hoger beroep te gaan, omdat Amram Ben-Uliel bekentenis onder ontoelaatbaar zware druk heeft uitgesproken en mogelijk onschuldig is.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.