Israëlische hightech bouwt medisch monitorsysteem

Sunday, May 17, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
In Israël is een nieuw 'cockpit'-systeem ontwikkeld om coronapatiënten, die in ernstige toestand verkeren en worden beademd, te monitoren, zodat medisch personeel over real-time informatie beschikt en tegelijkertijd beschermd is tegen besmetting.

Israel Aerospace Industries (IAI), Microsoft Israel en het Soroka Medical Center in Be'er Sheva gebruikten kunstmatige intelligentie-technologie en ervaring van het ontwerpen van vliegtuigen om gegevens te integreren van de medische apparaten en sensoren die met de patiënt zijn verbonden, die te analyseren en vroegtijdige waarschuwingen te genereren voor de medische teams, berichtte United with Israel.

De gegevens van de patiënten worden getoond in een controlekamer-opstelling die r uitziet als een vliegtuigcockpit. De artsen zien hier alle essentiële informatie en houden an een afstand de controle over hun patiënten.

De ontwikkeling maakt het mogelijk om een groot aantal patiënten tegelijkertijd te bewaken, aangezien miljoenen gebeurtenissen per seconde kunnen worden doorgegeven en weergegeven in het systeem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.