Groeten uit Israël – Even naar het redactiekantoor

Wednesday, May 13, 2020 |  Dov Eilon
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Gisteren heb ik u al verteld over de voorzichtige terugkeer naar het dagelijks leven, of in ieder geval een bepaald dagelijks leven dat nog steeds erg sterk wordt beïnvloed door het coronavirus. Het is een heel ander dagelijks leven.

Ook bij ons op de redactie proberen we weer in een bepaalde routine te komen, nadat bijna iedereen sinds 15 maart vanuit huis was gaan werken. Onze wekelijkse vergaderingen werd via Zoom gehouden, net zoals we met sommigen van jullie Pesach en de Israëlische Onafhankelijkheidsdag digitaal vierden.

We hebben veel geleerd van de corona-crisis (eigenlijk wilde ik het woord niet meer gebruiken) en ik weet zeker dat we van deze ervaringen later een deel zullen blijven gebruiken, wanneer deze virus-bedreiging voorbij zal zijn, en wanneer het van hogerhand wordt toegestaan. Het internet stelde ons in staat om ook tijdens het werken thuis samen te werken.  We ontmoetten elkaar via Skype, zagen elkaar via WhatsApp en verdeelden ons werk over het platform ‘monday.com.’

Maar na bijna twee maanden is het nu echt tijd om weer een echte ontmoeting te hebben op de redactie. En zo gebeurde het ook. Maandag was ik voor het eerst terug in onze kantoren in Jeruzalem, en ik moet toegeven dat ik een beetje gespannen was. Mijn lieve collega Ayala was zo aardig om me mee te nemen met haar auto, haar woonplaats Na'ale ligt niet ver van Modi'in, waar ik woon.

Na twee maanden voor het eerste weer in het kantoor. (Selfie: Dov Eilon)

Toen ik naar mijn bureau ging, lagen er nog wat oude kranten.  Eén kop trok mijn aandacht: 39 coronapatiënten in Israël. Het is werkelijk lang geleden dat ik voor de laatste keer op kantoor was. In deze twee maanden zijn meer dan 16.000 mensen besmet geraakt met het virus, maar nu daalt het aantal zieken dagelijks en het lijkt erop dat we de dreiging voorlopig hebben doorstaan.

Het was leuk om eindelijk mijn collega's weer te zien, dus om ze in levenden lijve te zien. Na onze bijeenkomst hebben we ook de rest van de werkdag doorgebracht op de redactie. Ik ging zelfs even de stad in om mijn Jeruzalem te begroeten. Ik moet toegeven dat het een beetje vreemd was. Een heel andere sfeer, omdat iedereen met mondkapjes op rondloopt. Op de een of andere manier tragisch. Hoe lang zal het nog duren? De volgende keer dat ik Jeruzalem bezoek, maak ik een paar foto's en misschien een video, deze keer was ik het helemaal vergeten. Ik was te zeer gespannen, na zo'n lange tijd weer terug te zijn in Jeruzalem.

Ook het weer, dat nu warmer wordt, maakt het lopen met een mondkapje op je gezicht er niet gemakkelijker op. Dus na een kwartier ging ik terug naar het kantoor waar Ayala al op me stond te wachten. Het werd tijd om naar huis te gaan.

Tel Aviv is klaar voor de zomer. (Foto: Miriam Alster/Flash90

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Het weerbericht geeft erg warm weer aan, we staan ​​dit jaar voor de eerste grote hittegolf. Vooral in het binnenland zal het vanaf vandaag bijzonder warm worden. Maar dit is nog maar het begin. Vanaf zaterdag wordt het echt warm.
De volgende maximum temperaturen worden vandaag verwacht: Jeruzalem 32 graden, Tel Aviv 27 graden, Haifa 24 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 36 graden, 38 graden aan de Dode Zee, Be'erSheva 33 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt 208,90 m onder de zeespiegel, er ontbreekt nog 10 centimeter tot aan de bovengrens!

Ik zal de airconditioners nu moeten gaan controleren, want de komende week zal het heel erg warm worden.

Namens al mijn collega's van Israel Today wens ik u een fijne woensdag en een steeds normaler dagelijks leven. Blijf gezond!

Shalom vanuit Modi'in!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.