Israëlische soldaat gedood tijdens arrestatie-operatie

Tuesday, May 12, 2020 |  Redactie Israel Today
Tijdens een arrestatie-operatie in een Palestijnse stad in Samaria is de 21-jarige soldaat Amit Ben Yigal, behorende bij de Golani brigade en afkomstig uit Ramat Gan, gedood door een zware steen die vanaf het dak van een huis op hem werd gegooid.

De operatie was gericht tegen een aantal gezochte verdachten in de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde stad Yabad, ten westen van Jenin in Noord-Samarië. Tijdens de operatie werd een groot blok op de soldaat gegooid, die ondanks zijn helm dodelijk gewond raakte. Hij werd per helikopter naar een ziekenhuis gevlogen waar hij aan zijn verwondingen stierf.

'Toen de veiligheidstroepen het gebied binnenkwamen, werden er massaal stenen naar hen gegooid,' zei de Israëlische legerwoordvoerder Hidai Zilberman. 'Terwijl de soldaten naar buiten kwamen nadat alle arrestaties waren verricht, werd van het dak van een van de huizen een steen op het hoofd van een van onze soldaten gegooid.'

De minister van Defensie Natfali Bennett sprak later over de aanval en zei: 'Samal Rishon (stafsergeant) Amit Ben Yigal werd 's nachts gedood terwijl hij voor de veiligheid van Israël zorgde. Het Israëlische leger zal deze armzalige terroristen arresteren en berechten. Namens het Israëlische leger wil ik mijn medeleven betuigen aan de familie Ben Yigal. Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.