Plan voor een nieuwe woestijntocht in november 2020

Tuesday, May 12, 2020 |  Redactie Israel Today
Iedereen spreekt erover, dat de wereld niet meer hetzelfde zal zijn na de Corona-crisis. Dat is heel goed mogelijk, vooral in het begin. Er zal veel veranderen en nieuwe voorschriften zullen ons leven op veel gebieden op zijn kop zetten. Vooral in de toeristische sector.

Nieuwe veiligheids­maatregelen zullen zeker verplicht worden vanwege het besmettings­gevaar in vliegtuigen en op vliegvelden. In mei wordt het luchtruim boven Israël weer geopend. De Hongaarse lucht­vaart­maat­schappij Wizz Air heeft al vluchten naar Tel Aviv aangekondigd. In Israël hopen we dat het luchtverkeer in de zomer weer levendiger wordt.

We hopen en geloven dat we in november de woestijn­tochten over de Israëlische nationale wandel­routes kunnen hervatten en dat de geplande tocht in het zuiden van 11 tot 18 november zal doorgaan. In ieder geval bereiden we ons erop voor. Natuurlijk zijn we allemaal afhankelijk van de situatie op dat moment, maar planning hoort er bij, evenals het geloof dat alles in orde komt.

Ontspanning in de woestijn

We hebben allemaal een krachtig herstel nodig in ons leven. En weet u, dat de woestijn daarvoor de beste en veiligste plek is. Geen coronavirus, alleen maar woestijn­stof. Een van onze laatste deelnemers schreef onlangs: ‘De kaalheid met zo weinig mogelijkheden om te leven in dit oerlandschap van de woestijn, de uitgestrektheid van de prachtige, zo divers gevormde valleien en bergen en de open hemel waaronder de profeten van het Oude Testament hun inspiratie kregen, lieten ons ons levens­ritme voelen en tegelijkertijd onze geborgenheid in God. Hier voelde ik de tijd, mijn bestaan, mijn ik. Het geluid van de wereld was hier niet meer hoorbaar, een goddelijk geschenk voor ons.’

Heimwee naar de woestijn

Zet deze week in november in uw agenda! Belang­stellenden kunnen zich direct bij ons aanmelden, uiteraard zonder enige verplichting. Na de zomer zullen we alles verduidelijken. Zonder geloof dat alles tegen die tijd in orde zal zijn, zal veel niet functioneren. We hopen elkaar dus half november weer te ontmoeten in de woestijn.

Op onze Duitse website vindt u meer informatie .

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.