Yair Netanyahu stimuleert het Christendom in Europa

Friday, May 08, 2020 |  Redactie Israel Today
Yair Netanyahu, de oudste zoon van premier Benjamin Netanyahu, kwam deze vrijdag weer in het nieuws, nadat een Duitse politicus enthousiast zijn wens had herhaald dat Europa weer 'vrij, democratisch en christelijk' wordt!

In feite ging het om de Duitstalige website van Israël Today, Israel Heute, die werd geciteerd door Joachim Kuhs, een Duits lid van het Europese Parlement, die van Yair een soort poster boy wilde maken voor zijn rechtse partij Alternative für Deutschland.

Een Jood die het christendom bevordert?
De jonge Netanyahu deed zijn oproep voor vrijheid en christendom eind vorige maand. Hij was boos over de steun van de Europese Unie voor een herdenkings­bijeenkomst die volgens velen in feite Israëlische militaire operaties gelijkstelt aan Palestijns terrorisme.

'Schaamt u zich voor het financieren van een schande op de heiligste dag van de Israëlische kalender! We hebben één dag in een jaar waarop we onze gevallen soldaten herdenken! En jullie vernietigen dit met een 'herdenking' voor Palestijnse terroristen', twitterde Yair naar aanleiding van de jaarlijkse ceremonie van Combatants for Peace.

Hij noemde de EU niet alleen een vijand voor Israël, maar voor alle christenen.

Vertegenwoordigers van de Europese Unie in Israël hadden eerder aangekondigd dat zij deelnamen aan de omstreden herdenking, die dit jaar online plaatsvond vanwege de beperkingen van het coronavirus. Later benadrukten zij echter dat er geen sprake was van EU-financiering van de ceremonie.

Het evenement van 'Combatants for Peace' wordt elk jaar bijgewoond door zowel linkse Israëlische Joden als Palestijnse Arabieren, die geliefden hebben verloren in het voortdurende conflict. Het is een bron van jaarlijkse controverse, omdat de meeste Israëli's het weerzin­wekkend vinden om Palestijnen te herdenken, die zijn omgekomen terwijl ze probeerden oden te vermoorden, naast Israëlische soldaten die in de strijd zijn gevallen.

Vorig jaar probeerde premier Netanyahu de gebeurtenis te verstoren door de Palestijnse Arabische deelnemers de toegang te ontzeggen, maar het Israëlische Hooggerechtshof hield hem tegen.

Niet de eerste keer
Dit was niet de eerste keer dat Yair Netanyahu opnlijk positieve opmerkingen maakte over het christendom, en zelfs over Jezus.

Eind vorig jaar meldde Israel Today, dat Yair in een Twitter bericht het Joodse karakter van Jezus vurig verdedigde.

Tijdens wat een vrij lange Twitter discussie leek te zijn over Jezus' etniciteit, benadrukte Linda Sarsour, die een reputatie heeft gekregen voor het promoten van een Islamitische agenda in de Amerikaanse politiek, dat 'Jezus een Palestijn uit Nazareth was en in de Koran wordt beschreven met een koperbruine huid en wollig haar'.

Het was vergelijkbaar met de belachelijke uitspraken, die de leiders van de Palestijnse Autoriteit elke kerst doen, dat Jezus de 'eerste Palestijnse vrijheidsstrijder' was, de term die ze gebruiken om te beschrijven wat de rest van ons 'terroristen' noemen.

Daar moest Yair Netanyahu niets van weten.
'Ben je zo dom?' vroeg hij aan Sarsour, en legde haar uit dat 'aan het kruis boven Jezus' hoofd het teken 'INRI'- 'Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm' stond, wat in het Latijn Jezus van Nazareth koning van de Joden betekent!'

In de post van de jonge Netanyahu is nog interessanter, dat hij Sarsour liet weten dat we deze dingen weten omdat ze in 'de Bijbel' zijn vastgelegd. Joden beschouwen het Nieuwe Testament doorgaans niet als een onderdeel van de Bijbel. Maar volgens Yair zegt de Bijbel dat Jezus in Judea is geboren en getogen!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.