Groeten uit Israël - Lege bouwplaatsen

Thursday, May 07, 2020 |  Ayala Shalmayev
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Zoals we al eerder hebben gemeld, komen elke dag ongeveer 100.000 Palestijnse Arabieren uit de zogenaamde 'Westbank' over 'de grens met Israël' om op bouwplaatsen te werken. (Ik schrijf dit tussen aanhalingstekens, omdat de zogenaamde 'Westbank’ naar mijn mening het bijbelse kernland Judea en Samaria is). Deze arbeiders verlaten elke ochtend hun dorpen, gaan door de dichtstbijzijnde controlepost 'naar Israël' en keren 's avonds terug naar hun dorpen.

Kort voordat de totale quarantaine werd afgekondigd, ongeveer anderhalve maand geleden, besloot de Israëlische regering deze arbeiders een verblijfs­vergun­ning te geven, zodat ze tot nader order in Israël konden blijven en niet meer elke dag naar hun dorpen hoeven terug te keren. Dat was heel slim, want het garandeerde dat de vele bouwplaatsen in Israël gedurende de hele Corona-periode verder kon worden gebouwd.

Nadat deze arbeiders de genoemde toestemming hadden gekregen en de eerste gevallen van Corona in de Palestijnse dorpen bekend werden, besloot de Palestijnse Autoriteit alle dorpen op de 'Westbank' af te sluiten. Dit betekende dat niemand de dorpen kon binnenkomen of verlaten. De dorpelingen waren meer dan een maand 'opgesloten'. Natuurlijk konden de Palestijnse leiders niet nalaten hun burgers leugenverhalen te vertellen, zoals dat Israël het coronavirus had geproduceerd om daarmee het Palestijnse volk uit te roeien.

In ieder geval kwamen er vanaf toen geen bouwvakkers meer naar de bouwplaatsen in onze nederzetting. Van de ene dag op de andere werd al het werk stilgelegd. De Palestijnse politie was volledig ingezet. Dag en nacht bewaakten ze de ingangen van de dorpen. Tot op de dag van vandaag zijn de arbeiders niet teruggekeerd. We hebben geen andere keuze dan te wachten en te hopen dat de bouw spoedig kan worden voortgezet en voltooid.

Een lege bouwplaats. (Foto: Ayala Shalmayev)

Kapotte wasmachine maakt kort 'uitje' mogelijk
Omdat tijdens de Corona-periode onze wasmachine plotseling niet meer werkte, waren we genoodzaakt om ondanks de reisbeperkingen naar een elektrowinkel in Petach Tikva te rijden om de nieuwe wasmachine, die we online hadden besteld, op te halen. Wanneer we vanuit onze nederzetting Na'ale naar Petach Tikva rijden, zijn we sneller als we naar het noorden naar de Rantis-controlepost rijden. Daardoor reden we wat langer door Samaria. Wat een prachtige omgeving! Ik heb enkele foto's gemaakt van de Arabische dorpen in onze omgeving:

En nu het weer voor vandaag in Israël:
Helder tot bewolkt met een lichte stijging van de temperaturen. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 23 graden, Tel Aviv 22 graden, Haifa 20 graden, Tiberias bij het Meer van Galilea 28 graden, bij de Dode Zee 29 graden, Be'er Sheva 27 graden, Eilat aan de Rode Zee 33 graden.
Het waterniveau van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt 208,91 m onder de zeespiegel, het is nog nog 11 centimeter tot de bovengrens!

Namens de gehele redactie van Israel Heute wens ik u een prettige donderdag en een veilige terugkeer naar een enigszins ander dagelijks leven.

Shalom van Na'ale!
Ayala

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.