Techniek: Zelf-rijdende auto op de weg in Jeruzalem

Wednesday, May 06, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Een autonoom voertuig van het Israëlische bedrijf Mobileye navigeerde begin van het jaar 25 minuten door de drukke straten van Jeruzalem en bood een blik op de toekomst van de zelfrijdende auto.

Mobileye's technologie maakt gebruik van twaalf camera-­sensoren, niet van radarsensoren zoals andere bedrijven, en maakt daarmee een gedetailleerd 3D-model van de omgeving te maken, waardoor een nauwkeurig en veilig product ontstaat, bericht United with Israel.
Daarnaast werkt Mobileye, dat sinds 2017 een onderdeel is van het Amerikaanse chipsbedrijf Intel, aan zelfrijdende auto’ s die gebruik maken van radar sensorenen lidar, een systeem waarbij door middel van teruggekaatste laser- of lichtpulsen een afstand wordt bepaald.

De video toont het voertuig dat door echte straten navigeert met gewoon verkeer, in staat is om voetgangers en andere auto's te herkennen, drukke kruispunten zonder verkeeslichten oversteekt en andere manoeuvres uitvoert alsof er een bestuurder in de auto zit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.