Palestijnse agenten in Jeruzalem opgepakt

Tuesday, May 05, 2020 |  Redactie Israel Today
De Israëlische politie maakte dinsdag de arrestatie bekend van zeven agenten van de Palestijnse Autoriteit (PA), die illegaal in Oost-Jeruzalem opereerden. De PA gebruikt de coronacrisis om controle te krijgen over delen van Oost-Jeruzalem.

Israel Today meldde al eerder, dat de Fatachpartij van de Palestijnse leider Machmoud Abbas in sommige delen van Jeruzalem zijn eigen wegversperringen heeft opgezet, waardoor zowel het verkeer van de lokale bevolking als de toegang tot de Israëlische gezondheids­diensten wordt belemmerd.

De precieze activiteiten van de zeven mannen, die deze week zijn gearresteerd, zijn nog steeds onduidelijk. Uit de eerste berichten bleek echter, dat zij rechtstreeks door de Palestijnse Autoriteit werden gefinancierd en dat zij uniformen van de Palestijnse Autoriteit droegen.

De diverse overeenkomsten, die Israël en de Palestijnse Autoriteit hebben gesloten, verbieden deze laatste om in Jeruzalem actief te zijn in enige officiële hoedanigheid. De Palestijnen beweren dat Jeruzalem hun hoofdstad is, maar zijn het er naar verluidt over eens dat de zaak door middel van onderhandelingen moet worden geregeld. Hun acties ter plaatse tonen eens te meer aan dat de Palestijnse leiders zich niet aan de afspraken houden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.