Groep landen wil onderling toerisme mogelijk maken

Tuesday, May 05, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl, WIN
Israël behoort tot een groep van zeven landen die samen proberen de zakelijke relaties te herstellen en het onderlinge toerisme nieuw leven in te blazen, nadat ze vooruitgang hebben bereikt in de strijd tegen het coronavirus, bericht World Israel News.

‘Onze landen hebben vroegtijdig en krachtig gereageerd en nu bevinden we ons in een betere positie’, aldus de Oostentijkse kanselier Sebastian Kurz, die het initatief nam voor de alliantie, die ook Australië, Nieuw-Zeeland, Tsjechië, Denemarken en Griekenland omvat.

Deze landen konden allemaal gemeenschappelijke veiligheidsmaatregelen nemen, zoals het dragen van mondkapjes, sociale afstand houden, op uitgebreide schaal testen en het gesloten houden van de grenzen voor landen waar het virus zich verspreidt.

Op dit moment heeft Israël de toegang van alle buitenlanders tot het land geblokkeerd, en de Israëli's die van overzee terugkeren moeten bij aankomst twee weken in quarantaine gaan.

De toeristenindustrie van de landen is bijzonder hard getroffen door de sluiting wegens het coronavirus. Door hun grenzen voorzichtig voor elkaar te openen, hoopt de groep landen een deel van de economische pijn te verzachten en tegelijkertijd de kans op het binnenlaten van virusdragers tot een minimum te beperken.

Dit bericht volgt op een videoconferentie op 24 april, waarin de leiders van de zeven landen hebben besproken hoe zij kunnen samenwerken bij de aanpak van het virus. De bijeenkomsten zijn gepland om de twee weken.

Aan het begin van de bijeenkomst zei gastheer Sebastian Kurz: 'Ik wil eerst een aantal van jullie bedanken, vooral Bibi Netanyahu. Ik herinner me dat we in maart een aantal telefoongesprekken voerden en hij zei tegen me, wel, ik denk dat jullie de situatie niet serieus genoeg nemen in Europa en vooral in Oostenrijk, en je zou meer moeten doen. En dit was zoiets als een wake-up call voor mij, en toen hebben we een aantal zeer moeilijke beslissingen genomen, maar ik denk dat ze goed waren.'

Volgens een verklaring van het kantoor van de Israëlische premier bespraken de leiders 'manieren om de internationale samenwerking in de strijd tegen het coronavirus te bevorderen, wisselden ze ideeën en manieren uit over hoe hun landen omgaan met de verspreiding van het virus, bespraken ze het heropenen van de economie en van de onderwijsinstellingen, en bespraken ze manieren voor de bescherming van bedreigde bevolkingsgroepen tegen het coronavirus'.

Komen er binnenkort weer toeristen naar het lege strand van Tel Aviv? (Foto: Miriam Alster/Flash90).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.