Scholen gaan weer openen voor deel van de leerlingen

Sunday, May 03, 2020 |  Redactie Israel Today
Israël probeert langzaamaan het dagelijks leven terug te laten keren. Nadat de meeste winkels (behalve winkelcentra en markten) vorige week weer open mochten, beginnen vandaag, na twee maanden, de lessen voor de eerste, tweede en derde klas en de middelbare scholen.

De overige klassen gaan nog minstens een maand door met afstandsonderwijs. De opening van de scholen is echter onderworpen aan zeer strenge regels. De schoolklassen worden in verschillende groepen verdeeld en de leerlingen moeten een afstand van 2 meter van elkaar houden en een beschermend mondkapje dragen.

Bij de ingang van de school wordt de temperatuur van de leerlingen gemeten. Ouders zijn ook verplicht om elke dag de lichaams­temperatuur van hun kinderen op te nemen. Als die hoger is dan 38 graden, mogen ze twee dagen niet naar school.

Afstand houden! (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Sommige ouders staan echter kritisch tegenover het heropenen van de scholen en willen hun kinderen voorlopig niet naar school sturen. Ook enkele steden, waaronder Tel Aviv, Haifa en Ashkelon, hebben gisteren laten weten dat ze hun scholen vandaag niet zullen openen. De burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, zei dat de opdracht voor heropening op te korte termijn was gekomen. De schoolgebouwen zouden niet voldoen aan de veiligheidsmaatregelen en afstanden, en er waren problemen bij de voorbereidingen voor de bescherming van de leerlingen.

Het ministerie van Volksgezondheid geeft scholen, die meer tijd nodig hebben om de lessen te hervatten, de tijd tot dinsdag.

De scholen in de orthodoxe stadsdelen en gemeenten beginnen voorlopig met lesgeven voor de zevende tot twaalfde klas (= middelbaar onderwijs). In de Arabische gemeenschappen zou men het onderwijs in de scholen nog niet hervatten, zelfs niet gedeeltelijk.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.