Yair Netanyahu: christendom is remedie voor ‘Boze EU’

donderdag 30 april 2020 |  Redactie Israel Today
De oudste zoon van premier Benjamin Netanyahu, Yair, zei deze week dat hij uitkijkt naar de dag dat Europa weer 'vrij, democratisch en christelijk' is! Aanleiding was de jaarlijkse ‘Israëlisch-Palestijnse Herdenkingsdag Ceremonie’, die met Europese steun werd gehouden.

De jonge Netanyahu was boos over de steun van de Europese Unie voor de herdenkingsbijeenkomst, die volgens velen in feite Israëlische militaire operaties gelijkstelt met Palestijns terrorisme.

'Schaam je voor de financiering van een schande op de heiligste dag van de Israëlische kalender! We hebben één dag in een jaar om onze gevallen soldaten te herdenken! En jullie vernietigen het met een 'gedenken' voor Palestijnse terroristen', twitterde Yair naar aanleiding van de jaarlijkse ceremonie van Combatants for Peace.

Hij noemde de EU niet alleen een vijand voor Israël, maar voor alle christenen.

Vertegenwoordigers van de Europese Unie in Israël hadden eerder hun deelname aan de omstreden herdenkingsdag aangekondigd, die dit jaar online plaatsvond vanwege de beperkingen van het coronavirus. Later benadrukten zij echter dat er geen sprake was van EU-financiering van de ceremonie.

Het evenement 'Combatants for Peace' (zie bovenstaande screenshot) wordt elk jaar bijgewoond door zowel linkse Israëlische Joden als Palestijnse Arabieren, die geliefden hebben verloren in het voortdurende conflict. Het is een bron van jaarlijkse controverse, omdat de meeste Israëli's het weerzin­wekkend vinden om Palestijnen te herdenken die zijn omgekomen terwijl ze probeerden Joden te vermoorden, naast Israëlische soldaten die in de strijd zijn gevallen.

Vorig jaar probeerde premier Netanyahu de gebeurtenis te verstoren door de Palestijnse Arabische deelnemers de toegang te ontzeggen, maar het Israëlische Hooggerechtshof blokkeerde hem.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.