Het land Israël toont zich nu in zijn volle glorie

Wednesday, April 29, 2020 |  Anat Schneider
Het land Israël is mooi, het land Israël bloeit. De lente is het met mij eens, terwijl de dagen weer langer worden na de langzame koude winter. Na de lange periode van thuis zitten en de vele uren duisternis kunnen we van de ontluikende natuur genieten.

We zijn allemaal onrustig en klaar om naar buiten te gaan om de frisse lucht in te ademen en de bedwelmende geuren in ons op te nemen. Om te wandelen, te klimmen, op de grond te zitten en te ontdekken wat de lente dit jaar voor nieuwe ontdekkingen heeft opgeleverd. Welke nieuwe dingen we kunnen ontdekken of nieuwe en gewaagde kleuren en geuren die we vergeten zijn, maar we plotseling in de lucht vinden, die ons aan zoete en vergeten herinneringen doen denken.

De behoefte om de natuur in al haar glorie in ons op te nemen brandt dit jaar veel meer dan gewoonlijk in mijn hart. Misschien is dit een positief resultaat van Corona en het lange isolement thuis, de fabrieken gesloten, de vluchten gestopt en de auto's tot zwijgen gebracht. Hoe snel weet de natuur zich te herstellen en met de schonere lucht komen de meest spectaculaire bloemen en eindeloze insecten en dieren die nu uit hun schuilplaatsen opduiken en direct naar ons toe komen. Ik dacht dat het goed zou zijn om even stil te staan bij de lente.

Hier is een selectie van foto's van mijn laatste wandeling in de buurt van mijn huis. Het land Israël is toch wel in zijn volle glorie, in al zijn schoonheid met de eindeloze verscheidenheid aan kleuren en geuren. O, Schitterend Land Israël.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.