Terreuraanval op oude vrouw tijdens Gedenkdag

dinsdag 28 april 2020 |  Redactie Israel Today
We waren ze bijna vergeten in de dagen van de Corona-crisis, maar terreuraanslagen bestaan nog steeds. Een Arabische terrorist maakte gebruik van het normaliseren van de situatie, en met het verplichte mondkapje voor zijn gezicht, zocht hij een slachtoffer voor zijn haat tegen de Israëli's.

Bij een bushalte in Kfar Saba stak hij een 62-jarige vrouw met een mes neer en verwondde haar ernstig. Ze was echter bij bewustzijn tijdens de eerste hulp. De aanval vond plaats in de buurt van een winkelcentrum dat net was heropend.

De 19-jarige terrorist werd ter plaatse neergeschoten door een veiligheidsagent die toevallig op de plaats van de aanslag aanwezig was. Hij zou ernstig gewond zijn geraakt, en werd door de veiligheidstroepen gearresteerd.

Terreur in Kfar Saba. (Foto: Gili Ya’ari/Flash90)

'Toen we aankwamen, zagen we een 62-jarige vrouw op straat liggen, volledig bij bewustzijn,' zei MDA-paramedicus Elazar Havani, die als eerste ter plaatse was. 'We voerden een medisch vooronderzoek uit en vonden meerdere bloedende wonden. We hebben ze een levensreddende medische behandeling gegeven, waaronder het stoppen van het bloeden. We hebben haar toen naar het ziekenhuis vervoerd.'

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.