Ontmoet en eer Israëlische helden op de Gedenkdag

zondag 26 april 2020 |  Redactie Israel Today
Een van de meest ontroerende momenten in Israël heeft elk jaar plaats, als we op de gedenkdag Yom Hazikaron de jonge mannen en vrouwen eren die hun leven hebben gegeven voor de verdediging van de Joodse natie, wat overgaat in de viering van Onafhan­kelijk­heids­dag.

Maar dit jaar zullen deze nabestaanden, vanwege de beperkingen van de corona-crisis, niet naar de graven van hun kinderen gaan op deze gedenkdag, of knuffels en tranen delen met zijn vrienden en medesoldaten die de toekomst van dit land vormgeven. Er zullen geen saluutschoten zijn, gebogen hoofden en tranen wanneer de Israëlische vlag halfstok wordt gehesen.

Daarom krijgt u de gelegenheid om via een Zoom-verbinding enkele gasten te ontmoeten, die het ultieme offer van hun geliefde zonen en dochters in de strijd voor Israël hebben gebracht. Onze speciale gasten zullen zijn:

Kolonel Arie Itach, wiens zoon Tsachi in 1982 werd gedood in de beroemde Slag om Beaufort in Libanon, zal zijn verhaal delen over hoe zijn zoon viel terwijl hij Israël verdedigde als lid van de elite Givati Brigade.

Ori Weinburg zal ons vertellen over zijn zoon, kolonel Dror Weinberg, commandant van de elite Parachutisten Divisie, die viel in de strijd om Jeruzalem.

zal u ook vertellen over Light to the Families, de non-profit organisatie die honderden families dient die hun zonen en dochters hebben verloren in de voortdurende strijd voor Israël.

Onze soldaten blijven elke dag hun leven op het spel zetten en we vragen u om een paar minuten de tijd te nemen om deze heldhaftige families te steunen en te eren op de herdenkingsdag van Israël en daarna over te gaan tot de overwinningsfeesten van Yom Ha’Atzma’oet, de Israëlische Onafhankelijkheidsdag.

Zoals een moeder zei: ‘We hoeven niet bij zijn graf te staan om te laten zien dat we hem nog steeds liefhebben en missen. Hij weet dat we dat wel doen. Elke dag.’

Wanneer? Dinsdag 28 april, om 19 uur.
Waar? Live op Zoom https://zoom.us/j/98980777452

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.