Muziekvideo: חיילנו, ‘Chayalenoe’, Onze Soldaten

vrijdag 24 april 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Dinsdag 28 april is het Yom Hazikaron, de gedenkdag voor allen die in de strijd om Israëls bestaan zijn gedood in oorlogen of terreurdaden. Dit lied,חיילנו, ‘Chayalenoe’, Onze Soldaten, is een eerbetoon aan de ziel van onze natie.

Het verhaalt over onze gevechten, onze beproevingen, onze moed, onze passie en onze eenheid als Joods volk. Voor onze soldaten, hun families, degenen die hebben liefgehad en verloren, zullen we jullie niet vergeten. Jullie zijn en zullen altijd onze soldaten zijn:

Het wordt gezongen door Sruli Twerski, een jonge en enthousiaste rijzende ster in de Joodse muziekwereld. Zijn liefde voor muziek en passie voor zingen begon al op jonge leeftijd. Zijn grootvader, rabbi Michel Twerski uit Milwaukee, die grote invloed had op het leven van Sruli, componeerde de melodie en vele andere. Sruli groeide op in een wereld van zang en zijn liefde voor muziek komt voort uit de ziel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.