Corona: Ook Moslims zeggen dat de Messias komt

woensdag 22 april 2020 |  Redactie Israel Today
We hebben verschillende keren geschreven over hoe belangrijke Israëlische rabbijnen de wereldwijde coronavirus pandemie zien als een van de vele tekenen dat de Messias zich binnenkort zal openbaren.

Het blijkt dat ten minste één van de leidende islamitische geestelijken in de wereld een soortgelijk standpunt heeft ingenomen, maar met twee belangrijke verschillen:

  1. De Messias, waarnaar hij verwijst, staat bekend als al-Mahdi, en hij komt om van de Sjiitische Islam het dominante geloof in de wereld te maken;
  2. Moslims, althans die van de sjiitische overtuiging, zouden het coronavirus actief moeten verspreiden om de komst van deze 'messias' te bespoedigen.

De Iraanse geestelijke Alireza Panahian zei vorige maand in een toespraak tot de gelovigen, dat hij ervan overtuigd was geraakt dat Covid-19 de spoedige komst van al-Mahdi markeerde, en dat moslims die gebeurtenis konden en moesten helpen versnellen.

De ‘verspreiding van ziekten en epidemien zoals het coronavirus is een prelude op de geboorte van Imam Mahdi,' zei Panahian volgens het Iraanse pers­bureau Tasnim. 'Verspreid het virus omdat het de opkomst van al-Mahdi zal versnellen.'

Hoewel Panahian niet zo’n hoge geestelijke is, staat hij dicht bij de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei en werd hij tot hoofd van de Iraanse 'denktank voor universiteiten' benoemd. Als zodanig heeft hij grote invloed, niet alleen op religieus gebied, maar ook in de academische wereld.

Het terrorisme tegen Israël en de wereld, dat Iran al lang sponsort, is in de eerste plaats gericht op het zaaien van het soort chaos, dat in de ogen van de sjiieten de komst van al-Mahdi noodzakelijk zal maken. Onder de heerschappij van geestelijken zoals Panahian is het niet ondenkbaar dat zelfmoord­aanslagen grotendeels plaats gaan maken voor een veel stillere vorm van biologische oorlogsvoering die hetzelfde doel dient.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.