Terroristische aanvallen ondanks Coronacrisis

Wednesday, April 22, 2020 |  Redactie Israel Today
We waren het al bijna vergeten, sinds het coronavirus ons dagelijks leven bepaalt. Maar eergisteren en vandaag werden we eraan herinnerd, dat het nog steeds bestaat, de Arabische terreur tegen de Israëli’s.

Een Israëlische agent van de grenspolitie raakte deze woensdagochtend middelzwaar gewond, toen hij met een auto en een mes werd aangevallen. Het incident vond plaats bij een controlepost in de buurt van Abu Dis in de buurt van Ma’aleh Adumim.

De politieagent werd eerst door een auto geraakt, daarna stapte de terrorist uit de auto en stak met een schaar op de politieagent in. De andere agenten ter plaatse openden vervolgens het vuur op de terrorist, die dodelijk gewond raakte.

De gewonde 20-jarige grenswachter werd naar het Sha’are Tzedek Ziekenhuis in Jeruzalem gebracht voor behandeling, hij heeft steekwonden in het bovenste deel van zijn lichaam.

Bij het doorzoeken van de auto van de terrorist werd een pijpbom gevonden. Het gebied werd afgezet en de bom werd onschadelijk gemaakt. Voorlopig onderzoek wijst uit dat de terrorist alleen handelde.

Het incident van vandaag was het tweede in de laatste dagen. Eergisteren gooiden terroristen molotovcocktails in de buurt van de nederzetting Tekoa in Gush Etzion. Israëlische veiligheidstroepen openden het vuur op hen waardoor één terrorist werd getroffen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht; een tweede terrorist ontsnapte. Aan Israëlische kant raakte niemand gewond.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.