Netanyahu leest zijn zoon de les na hatelijke tweet

woensdag 22 april 2020 |  Redactie Israel Today
Linkse Israëli’s kwamen eerder deze week bijeen in Tel Aviv (zorgvuldig om een afstand van twee meter van elkaar te bewaren) om te protesteren tegen wat zij de 'dictatoriale' aspiraties van premier Benjamin Netanyahu noemden.

Netanyahu's oudste zoon Yair, die bekend staat om zijn behoefte aan communicatie, schreef op Twitter dat hij hoopt dat linkse demonstranten zullen sterven aan het coronavirus.

'Ik hoop dat alle ouderen die zullen sterven als gevolg van deze demonstratie, uit jullie [linkse] kamp komen.'

De opruiende post lijkt vervolgens te zijn verwijderd, en Yair probeerde later de opmerking te relativeren door uit te leggen, dat de linkse demonstratie het type massabijeenkomst was dat de verspreiding van Covid-19 kon helpen, en hij hoopte gewoon dat geen van zijn vaders aanhangers zou worden beïnvloed.

Benjamin Netanyahu zag zich gedwongen om een verklaring af te leggen, waarin hij zijn zoon berispte en afstand nam van een dergelijke uitspraak. De verklaring luidde:
'De premier wijst [Yair's opmerkingen] ronduit af. In de strijd tegen het coronavirus is er geen sprake van politieke overtuiging, en dat mag ook niet gebeuren. De premier werkt de klok rond om de gezondheid en het leven van alle Israëlische burgers te behouden, zonder uitzondering.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.