Corona: langzame terugkeer naar normale toestand?

Friday, April 17, 2020 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu en de regering hebben donderdag zes uur lang gesproken over het hervatten van het economische leven. Uiteindelijk is besloten dat vanaf volgende week de lockdown wordt versoepeld.

Fabrieken mogen weer worden geopend, en de handel mag in fasen zijn activiteiten hervatten. In de toekomst zullen de inwoners zich tot 500 meter van hun huis mogen verplaatsen, ook als ze niet gaan winkelen of een doktersafspraak hebben.

Het verzoek was ingediend door minister van Defensie Naftali Bennett, die zei dat het noodzakelijk was om de economie zo snel mogelijk weer lucht te geven door de avondklok en de sluiting van bedrijven zo snel mogelijk op te heffen, om onherstelbare schade te vermijden..

Maar hoewel veel bedrijven en een aantal winkels weer mogen worden geopend, moeten ze aan strenge gezondheidsmaatregelen voldoen. Zo moet altijd een mondkapje worden gedragen, moet de temperatuur van iedereen worden gemeten voordat men de winkels binnengaat, en moet nog steeds een onderlinge afstand van 2 meter worden aangehouden. Werknemers moeten hun kantoor of werkplaats regelmatig desinfecteren. Werkgevers moeten speciale aandacht besteden aan werknemers ouder dan 50 jaar.

Meting van de temperatuur bij de ingang van een winkel. (Foto: Flash90)

Winkelcentra, schoonheidssalons en scholen blijven voorlopig gesloten. Mensen boven de 65 moeten nog steeds thuis blijven.

Daarnaast werd gesproken over betrokkenheid van het Israëlische leger bij het uitvoeren van een landelijke test op het coronavirus.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het aantal besmette personen deze vrijdagochtend gestegen tot 12.855, waarvan 182 in kritieke toestand. 148 patiënten zijn aan het virus gestorven.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.