Het Meer van Galilea is bijna vol

vrijdag 17 april 2020 |  Redactie Israel Today
Het nieuws over het Meer van Galilea is volledig overschaduwd door de coronacrisis, maar het Meer van Galilea – of Kinneret, zoals de Israëli’s het noemen - is eindelijk weer gevuld. Meer dan dat, het stroomt eigenlijk over!

Videoclips, die op de sociale media werden gepost, laten zien hoe het water van het Meer van Galilea deze week over de promenades van de stad Tiberias stroomde als gevolg van de harde wind.

Dit is de eerste keer in zo'n 30 jaar dat de Kinneret vol water is. In de afgelopen tien jaar heeft het grootste zoetwaterreservoir van Israël een gevaarlijk laag niveau bereikt, waardoor veel deskundigen vreesden dat zijn water onherstelbaar beschadigd kan raken.

Men verwacht, dat Israël binnenkort de dam net ten zuiden van het Meer van Galilea zal openen, ook iets wat in decennia niet is gebeurd. Dit omdat de overvloedige winterregens nog niet voorbij zijn, voor het komende weekeinde worden buien verwacht.

We mogen de landelijke lockdown als reactie op het coronavirus, en de enorme klap die de Israëlische economie heeft gekregen, niet bagatelliseren. Tegelijkertijd zou het verkeerd zijn om niet dankbaar te zijn voor het wonder dat in het Meer van Galilea gebeurt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.