12.591 coronapatiënten - terug naar het dagelijkse leven?

donderdag 16 april 2020 |  Redactie Israel Today
Deze donderdagochtend werd het strikte uitgaansverbod van de afgelopen Pesachdagen opgeheven. Steden kunnen nu weer open, maar alleen als het nodig is.

Behalve reizen naar het werk, winkelen en doktersafspraken, moeten mensen binnen 100 meter van hun eigen huis blijven. Sommige orthodoxe wijken in Jeruzalem en de stad Bnei Brak worden pas 's avonds heropend; dit zijn de wijken met het hoogste aantal coronapatiënten.

Op dit moment zijn 12.591 gevallen van met corona besmette mensen bevestigd. 174 mensen zijn in kritieke toestand, waarvan er 140 in leven worden gehouden met behulp van een beademingsapparaat. Echter, 9.481 patiënten vertonen slechts lichtere symptomen. In de afgelopen 24 uur zijn 14 mensen gestorven aan het coronavirus, de grootste toename in deze korte periode. Dit brengt het totale aantal sterfgevallen op 140 mensen. 2.624 mensen zijn volledig hersteld van het virus. 669 patiënten worden momenteel in ziekenhuizen behandeld, terwijl 7.339 patiënten thuis in quarantaine van het virus herstellen. 1.193 mensen verblijven in speciaal ingerichte ‘corona hotels’.

Ya'akov Litzman, de Israëlische minister van Volksgezondheid die ziek werd door het coronavirus, is hersteld. Zijn testresultaat was negatief. Toch zal hij de komende dagen in afzondering thuis blijven, totdat verdere tests zijn herstel van het virus zullen bevestigen.

 
Afbeelding: Jeruzalem, vanmorgen vroeg.

Terug naar normaal?
Verwacht wordt dat de maatregelen verder versoepeld zullen worden. Vandaag om 15 uur zal premier Benjamin Netanyahu met de regering vergaderen om de stappen uit de coronacrisis en de mogelijke openstelling van enkele beroepen te bespreken. Het gaat hierbij om een driestappenplan waarin winkels, kleine winkelcentra en scholen over een periode van meer dan een maand zullen heropenen. Ook zal een geleidelijke opening van scholen worden besproken.

Op Yom Hazikaron (de gedenkdag voor de doden in de diverse oorlogen) en de daaropvolgende Israëlische Onafhankelijkheidsdag zal waarschijnlijk voor de derde keer een strikt uitgaansverbod worden ingesteld. Dit om mensenmassa’s, en dus ook de verspreiding van het coronavirus, te voorkomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.