Fatach: Israël verspreidt het coronavirus in PA

donderdag 16 april 2020 |  Redactie Israel Today
Machmoud Abbas, de Palestijnse leider en leider van de Fatach-partij, geeft Israël de schuld van de verspreiding van het coronavirus in het 'bezette Jeruzalem'.

Ook Osama Al-Qawasmi, een ander Fatach-lid, beschuldigde Israël ervan dat het opzettelijk de verspreiding van het coronavirus heeft veroorzaakt. Dat zou Israël hebben gedaan door op te treden tegen Palestijnse werknemers die zich niet aan de gezondheidsmaatregelen hielden, in plaats van hen te verzorgen en te beschermen, zoals de eigen bevolking.

Wat Al-Qawasmi niet vermeldde, is dat de Israëlische politie de Israëli's op dezelfde manier behandelde. Veel bedrijven in Israël moesten sluiten omdat ze zich niet aan de voorschriften hielden. Er werden ook boetes opgelegd aan personen en buschauffeurs. Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn er meer dan 3000 boetes opgelegd aan Israëlische burgers, die zich niet aan de beperkingen hielden en te ver van hun huis, in parken of op het strand verbleven.

Israël zou ook hebben geweigerd de Palestijnen te testen op het coronavirus alvorens hen terug te sturen naar de Palestijnse gebieden, zei Qawasmi. Hij zei dat de Palestijnen niet alleen tegen het coronavirus vechten, maar ook tegen een ander virus, het 'virus van kolonisatie en racisme van Israël'.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.