Video: Israëlisch leger neemt een nieuwe taak op zich

donderdag 16 april 2020 |  Redactie Israel Today
De Israëlische Defensiemacht (IDF) is verantwoordelijk voor de verdediging en bescherming van de Staat Israël en zijn burgers. En de mensen die tegenwoordig het meest behoefte hebben aan bescherming zijn de ouderen in Israël, die in huis moeten blijven en het meest kwetsbaar zijn voor de coronavirus pandemie. Om die reden hebben Israëlische soldaten een nieuwe taak gekregen: het verdelen van voedsel, medicijnen en andere benodigdheden aan deze geïsoleerde mensen, en hen zoveel mogelijk zorg bieden.

Zo'n miljoen oudere Israëli’s zijn geïsoleerd en hebben weinig mogelijkheden om voor zichzelf te zorgen zonder het risico, in contact te komen met het coronavirus. En dat maakt de nieuwe taak van de IDF als snel even riskant als de missies op het slagveld.

Ongeveer duizend Israëlische soldaten van het Home Front Command (de civiele verdediging) helpen nu de ouderen in hun huizen te beschermen. Een zeer emotionele missie, die het voorbereiden van de pakketten inhoudt en het naar de huizen gaan en het verdelen van zowel de benodigde goederen als de benodigde liefde.

Even pause bij het klaarmaken van de pakketten, en de spieren losmaken.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.