Jeruzalem verdeeld wegens de Corona-crisis

Wednesday, April 08, 2020 |  Redactie Israel Today
Jeruzalem mag dan geografisch gezien klein zijn, het is een stad met een grote diversiteit, wat het besturen ervan moeilijker maakt in tijden van een nationale crisis, zoals we die nu meemaken temidden van de coronavirus pandemie.

Als gedeeltelijke oplossing voor de Balagan (zoals we zulke chaotische situaties in het Hebreeuws noemen) heeft het stadsbestuur van Jeruzalem de Heilige Stad voor de duur van de huidige crisis in zeven afzonderlijke bestuurlijke districten verdeeld. Burgers moge niet van het ene naar het andere district reizen. De hoofdstad telt het grootste aantal besmette personen, en de regering hoopt door deze verdeling de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Wat de Arabische wereld en de internationale gemeenschap niet hebben bereikt met oorlogen en diplomatieke druk, heeft het Coronavirus in zekere zin wel bereikt.

De verdeling van Jeruzalem zou gebaseerd zijn op de geografische gebieden van de stad, maar het plaatst ook de verschillende etnische, religieuze en sociale gemeenschappen van de stad onder een eigen plaatselijk bestuur om de crisis aan te pakken.

In onderstaande kaar zijn alle ultraorthodoxe Joodse wijken aangegeven met oranje, de Arabische wijken met grijs en geel (en een deel met lichtgroen), terwijl de overwegend ‘seculiere’ wijken de rest van de kaart vormen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.