Joden worden beschuldigd van het Coronavirus

Tuesday, April 07, 2020 |  Yossi Aloni
In een intern verspreid rapport, dat is opgesteld door de afdeling die verantwoordelijk is voor de bestrijding van antisemitisme van het ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt gewaarschuwd dat er een sterke toename is van antisemitische publicaties en berichten in de sociale media die het Joodse volk de schuld geven van de verspreiding van het Coronavirus.

Het rapport beschrijft het gebruik van schandelijke samenzweringstheorieën, die de Joden de schuld geven van de 'opzettelijke' verspreiding van het virus over de hele wereld om geld te verdienen door het ontwikkelen van een vaccin.

Een verontrustende antisemitische trend
Een groot deel van de uitbraak van antisemitische uitingen is aangetroffen in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland, waar al vóór de uitbraak van het virus talrijke anti-Joodse publicaties waren, naast de Arabische en de moslim­wereld. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken volgt deze verontrustende trend nauwgezet en heeft zijn ambassades over de hele wereld opdracht gegeven om dergelijke berichten en publicaties te controleren en door te verwijzen naar de regeringen van hun gastlanden. Dit om de regeringen aan te moedigen om preventieve wetgeving ter bestrijding van antisemitisme te bevorderen. Er is ook contact opgenomen met sociale-media platforms, met het verzoek om antisemitische berichten te verwijderen en de gebruikers, die deze berichten verspreiden, te blokkeren.

Ran Ya’akobi, hoofd van de afdeling die verantwoordelijk is voor de bestrijding van antisemitisme, verklaarde dat er contact is gelegd met verschillende sociale media, waaronder Facebook, Twitter, Telegram, Reddit en YouTube. In een aantal gevallen werd positief gereageerd, waarbij beloofd werd de klacht te onderzoeken en antisemitische berichten te verwijderen. In andere gevallen was er echter een gebrek aan reactie met de bewering dat er sinds de uitbraak van het Coronavirus een overdaad aan verwijzingen was en dat ze momenteel niet genoeg monitoren hebben.
Bovendien werd gisteren nog een man van 23 uit New Jersey gearresteerd, nadat hij had gedreigd Joden aan te vallen omdat ze 'het virus verspreiden'.
De trend wordt alleen maar erger op de ondergrondse websites, die vaak door blanke racisten worden bezocht.

Onder de samenzweringstheorieën die op het internet worden verspreid, is er een die beweert dat er een zionistisch-Joods plan is om de wereldbevolking te verminderen. De bewering, dat Israël de schuld heeft van de snelle verspreiding van het virus, lijkt uit de Arabische wereld te komen. Op Twitter en Telegram werd een cartoon geplaatst waarop Israëlische vliegtuigen te zien zijn, met de nationale vlag op de staart, die het Coronavirus op mensen laat vallen.

Soortgelijke theorieën hebben hun oorsprong ook in Turkije en Iran. Op het internet worden ook afbeeldingen verspreid van een Israëlische vlag met het coronavirus in het midden in plaats van de Davidster.

Het Coronavirus en de ontkenning van de Holocaust
Er worden ook tegenstrijdige samen­zwerings­theorieën verspreid, die Israël ervan beschuldigen dat het al een vaccin heeft, maar er een vermogen aan willen verdienen ten koste van de geïnfecteerden.
Interessant is, dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vastgesteld dat er een verband bestaat tussen de ontkenning van de Holocaust en de huidige crisis. Dit komt vreemd genoeg van personen, die berichten posten met berekeningen van het aantal doden in China als gevolg van het virus en het aantal lijken dat de regering in één dag heeft verbrand. Het is ontstellend, dat deze berekening hen tot de conclusie leidde dat het aantal Joden dat in de Holocaust zou zijn vermoord vals moet zijn, aangezien de Chinezen met de moderne technologie niet in staat zijn om zo'n groot aantal te bereiken.

Op deze antisemitische sociale media worden daarbij ook citaten uit de 'Protocollen van de Wijzen van Sion' uitgekraamd, als bewijs van de pogingen van de Joden om de wereld te beheersen door middel van het Coronavirus.

'We zijn getuige van een toename van antisemitische berichten en we willen de autoriteiten waarschuwen voordat het te wijdverbreid wordt. Ons doel is om dit soort uitingen te laten blokkeren en de wetgeving te verscherpen. We hebben voorlopige informatie ontvangen over mensen, die de identiteit van de eigenaars van grote bedrijven in de Amerikaanse en Europese economie in kaart brengen en die Joods zijn, om hen de schuld te geven in geval van een grote economische crisis. Aan de ene kant beschuldigen ze de Joden ervan, dat ze de crisis uitbuiten om geld te verdienen, maar aan de andere kant, als er geen geld is als gevolg van een economische crisis, zijn de Joden ook verantwoordelijk voor de verslechtering van de economie', aldus Ya’akobi.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.