Medisch: Raketfabriek maakt beademings­apparaten

Sunday, April 05, 2020 |  Redactie Israel Today
We zijn misschien nog niet zover dat de profetie van Jesaja 2:4, dat zwaarden tot ploegscharen worden omgesmeed, in vervulling gaat, maar het ging er op lijken toen de belangrijkste raketfabriek van Israël beademingsapparaten begon te produceren.

Net als de meeste andere naties, die vechten tegen de coronavirus pandemie, wordt Israël geconfronteerd met een tekort aan beschikbare en bedrijfsklare beademingsapparaten voor het behandelen van mensen die getroffen worden door de ademhalingsziekte die bekend staat als COVID-19.

Veel innovatieve mensen hebben veel vernieuwende ideeën bedacht om het tekort aan beademers aan te pakken. Maar tot nu toe kwamen maar weinigen met een oplossing in de vorm van massaproductie.

Het Israëlische Ministerie van Defensie maakte donderdag bekend, dat het, in samenwerking met de fabrikant van medische apparatuur Inovytec en het staatsbedrijf Israel Aerospace Industries (IAI), de eerste 30 nood-beademers heeft geproduceerd en aan het ministerie van Volksgezondheid geleverd.

De ventilatoren zijn geproduceerd in een geclassifi­ceerde fabriek van IAI, die gewoonlijk raketten voor de Israëlische luchtmacht produceert. Volgens een verklaring van het ministerie van Defensie werd dit strategische zwaard binnen enkele dagen omgesmeed tot een levensreddende ploegschaar (om onze eigen woorden te gebruiken).

De verklaring vermeldde verder: "Deze ontwikkeling zal de productie van cruciale beademers mogelijk maken voor de levensreddende behandeling van patiënten die gediagnosticeerd zijn met het Covid-19 virus. De Staat Israël moet onafhankelijke capaciteiten ontwikkelen in alles wat te maken heeft met de aanpak van de COVID-19 virus pandemie. We kunnen niet afhankelijk blijven van aankopen in andere landen. We moeten onafhankelijke, geavanceerde capaciteiten ontwikkelen.

In deze video adviseren vier namaak-Beatles in een parodie op het lied ‘I wanna hold your hand’, om uw handen goed te wassen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.