Boeren schenken tonnen groente voor Pesach

donderdag 2 april 2020 |  Yossi Aloni
De Arava is een woestijnvlakte, die zich uitstrekt van de Dode Zee tot Eilat en de monding van de Rode Zee in het zuiden. Boeren zijn eigenlijk afhankelijk van de opbrengsten van het belangrijkste oogstseizoen, maar in plaats daarvan bereiden ze zich voor om hun gewassen te doneren aan gezinnen in nood.

Deze week zijn ze begonnen met het volladen van vrachtwagens met hun groenten voor gratis distributie. Dagelijks wordt nu 15 ton verse groenten aan verschillende organisaties geleverd om de behoeftige gezinnen te verzorgen. De dagelijkse leveringen gaan door tot de avond voor Pesach.

Voor de behoeftigen. (Foto: Ofar Galili - Arava)

De jongeren uit Moshav Idan, een van de agrarische gemeenschappen die bij het project helpen, schrijven in een brief aan de gezinnen in nood: 'We zijn blij en dankbaar voor de mogelijkheid om te helpen met het weinige dat we geven. Van onze beste opbrengsten geven wij jullie en hopen dat jullie van de feestdagen kunnen genieten. Wij wensen u prettige Pesach-feestdagen die ons allemaal verlichting brengen. Met de liefde van de bewoners en boeren van Moshav Idan, midden in de Arava'.

Neem een kijkje op de boerderij in Moshav Idan, waar het project om behoeftige gezinnen te voorzien van verse groenten wordt uitgevoerd.

De groenten worden naar sociale diensten en humanitaire hulporganisaties in het hele land gestuurd om ervoor te zorgen dat ze op tijd voor het Pesach-feest bij de gezinnen worden afgeleverd.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.