Groeten uit Israël - Stagiaires Samuel en Nathalia

Thursday, April 02, 2020 |  Samuel Pantaleoni
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers van Israel Today,,

Wij, Samuel en Nathalia, zijn de nieuwe stagiaires bij Israel Heute en mogen een kijkje nemen achter de schermen van deze organisatie. We zullen waarschijnlijk een of twee maanden bij Israel Heute mogen werken, afhankelijk van de maatregelen van Israël tegen het coronavirus.

Nathalia en ik hebben allebei onze studie nog voor ons en zijn daarom in een tussenjaar in Israël om ervaring op te doen in het buitenland en te werken. Nathalia is voor haar jaar in het buitenland afgestudeerd aan de middelbare school. Ik heb gewerkt en mijn militaire dienstplicht in Zwitserland vervuld. Nathalia woont eigenlijk in Hamburg en ik woon in Basel in Zwitserland.

De reden waarom we Israël nog niet moesten verlaten, zoals andere Duitsers die een paar weken geleden nieuw zijn aangekomen, is dat we al vier en een half jaar in het land hebben doorgebracht. Voor onze stage bij Israel Heute, die een paar dagen geleden begon, werkten we drie maanden lang als vrijwilliger in een hostel in Eilat. Omdat ik, Samuel, nog nooit in de horeca had gewerkt, was alles nieuw, maar ik vond de omgang met gasten en toeristen al snel plezierig.

Nathalia werkte eerder twee maanden in hostels in Tel Aviv, Tiberias en een paardenboerderij in Kamon en heeft een speciaal Working Holiday Visum, dus ze zal minstens 10 maanden in het land blijven. Ze heeft deze stage maanden geleden gepland, maar ik had gedacht dat ik nog steeds in een christelijke hostel in het zuiden zou werken. Maar door de hele Corona-crisis was dit niet meer mogelijk. Dat ik hier in een stage bij een bekend tijdschrift terecht ben gekomen, laat me weer eens zien dat God groot is.

Voor Nathalia was het vooral de invloed van haar ouders die haar naar Israël leidden, omdat haar vader zelf Israëli is, hier is opgegroeid en ook in het leger is geweest. En ook haar moeder was in haar jonge jaren als christen enthousiast over Israël en heeft een hart voor dit land. Aangezien we allebei christenen zijn, is het bijna een natuurlijke belangstelling om meer over Israël te willen weten en het land echt te leren kennen, niet alleen als toerist.

Voor mij, Samuel, is Israël in zoveel opzichten bijzonder; of het nu gaat om de veelzijdige cultuur, het volk of vooral de Bijbelse achtergrond. Een van mijn vroegste jeugdherinneringen is ook het strand van Tel Aviv, ongeveer 16 jaar geleden.

Ook ik ben erg beïnvloed door mijn ouders, vooral door mijn moeder, die ook vandaag meer dan ooit een hart heeft voor dit land en zijn bevolking.

Na het werken in een hostel in het kleine zuidelijke stadje Eilat is het een prachtige afwisseling om voor een nieuwsorganisatie in het grote Jeruzalem te werken.

Door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus verloopt onze stage echter anders dan verwacht. We hebben alleen telefonisch en per e-mail contact met de medewerkers van Israel Heute en werken vanuit ons huis in Jeruzalem. Het kantoor is gesloten.

Samuel en Nathalia, alleen in Jeruzalem.

Toch zijn we blij dat we in de paar dagen die we al bij Israel Heute hebben doorgebracht, inzicht hebben kunnen krijgen in de journalistieke werking van een nieuwsorganisatie. We verheugen ons er op, in de toekomst te mogen schrijven over onze indrukken van het land en de cultuur van Israël en het verloop van onze stage bij Israel Heute. We zien met vreugde uit naar de toekomst als we met al deze indrukken thuiskomen.

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Gedeeltelijk bewolkt met een lichte stijging van de temperatuur. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 17 graden, Tel Aviv 19 graden, Haifa 17 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 23 graden, bij de Dode Zee 25 graden, Be'er Sheva 23 graden, Eilat aan de Rode Zee 28 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer anderhalve centimeter gestegen en ligt nu 209.145 m onder de zeespiegel, slechts 34,5 centimeter ontbreekt tot aan de bovengrens!

Vanuit Jeruzalem wensen wij u en de medewerkers van Israel Heute/Israel Today een prettige dag toe. We zijn blij dat we er deel van uitmaken, ondanks deze niet gemakkelijke tijd.

Shalom en goede gezondheid toegewenst,
Nathalie en Samuel

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.