Jonny de buschauffeur is weer gezond

Tuesday, March 31, 2020 |  Aviel Schneider
Heel Israël is blij met Jonny de buschauffeur, die maandag uit het ziekenhuis werd ontslagen. De 38-jarige Arabische buschauffeur werd in februari besmet met het coronavirus door een groep Griekse pelgrims in de bus en was een van de eersten in Israël die het virus kreeg.

'Ik ben blij dat ik iedereen kan vertellen dat de eerste persoon die ernstig ziek werd door corona vandaag gezond naar huis kan gaan,' zei dr. Mosche Matan van de intensive care afdeling van het Padeh Poriya Medisch Centrum in Galilea, waar Jonny enige tijd onder algemene verdoving werd beademd. 'Jonny vertrekt met een glimlach en voelt zich goed, zeker in vergelijking met de laatste twee weken toen zijn leven in gevaar was’.

In het gesprek met de pers vertelde Jonny hoe het was toen Dr. Matan hem wakker maakte uit de algehele narcose. 'Ik was met alle mogelijke slangen verbonden, ik kon niet spreken, en ik heb alleen een stem gehoord die me vroeg waar ik ben,' zei de Oost-Jeruzalemmer. 'Ik had geen idee en dacht dat ik maar een paar uur verdoofd was, niet meer dan een week.'

Buschauffeur Jonny is weer gezond. (Foto’s: Padeh Poriya Medisch Centrum)

Jonny bedankte de Israëlische artsen en benadrukte dat ze zijn leven hadden gered: 'Dankzij jullie sta ik vandaag weer op mijn voeten. Ik wil iedereen vertellen hoezeer ik hun hulp waardeer en prijs. Ik voel me als een pasgeborene. Ik verheug me er op om naar huis te gaan en mijn gezin te zien.' Jonny is vader van drie kleine kinderen, een tienjarige dochter en twee jongens van 2 jaar en 10 maanden.

Israëlische ziekenhuizen worden beschouwd als een model van Israëlisch-Arabische co-existentie. Joodse en Arabische artsen en verplegend personeel behandelen de klok rond Joodse en Arabische patiënten alsof er geen conflict bestaat in onze regio. Op deze foto ziet u een Joodse en een moslim ambulanceverpleger die samenwerken en tijdens hun pauze bidden. De vraag blijft: in welke richting ligt Jeruzalem, links of rechts?

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.