Groeten uit Israël – Eigen huis en tuin ontdekken

Tuesday, March 31, 2020 |  Ayala Shalmayev
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

We wandelen graag in de natuur. Zeker nu het voorjaar eindelijk lijkt te zijn aangebroken, is het buiten bijzonder mooi. Maar de uitbraak van het coronavirus heeft een streep door onze plannen gehaald. Ons eigen huis is nu het centrum van ons dagelijks leven geworden. Dat klinkt eigenlijk heel normaal, of niet soms? Het coronavirus zorgt er nu voor, dat ook degenen die tot nu toe aan de stress van het dagelijks leven waren onderworpen en bijna nooit thuis waren, eindelijk een pauze kunnen nemen en het gezinsleven opnieuw kunnen ontdekken.

Omdat we volgens de instructies niet verder dan 100 meter van het huis mogen gaan, zijn we nu ook wat beperkter met onze dagelijkse wandelingen. Maar we hebben wel een tuin, dus we brengen het grootste deel van onze tijd daar door. Aangezien we in een vrij klein huis wonen, is het begrijpelijk dat de tuin tijdens deze corona-regels oneindig veel meer waard is geworden.

Voor de verandering hebben we vorige week onze grote familietent in de tuin opgezet. Natuurlijk vonden de kinderen van groot tot klein het heel gaaf! Ze konden er urenlang in spelen en rondhangen.

Hier kunnen we het wel uithouden

Natuurlijk houden we ons strikt aan de 100-meter regel, ook gisteren toen ik met de kinderen en onze hond ging wandelen. En nu wil ik u laten zien wat we hebben ontdekt binnen de grens van 100 meter!

Alles staat in bloei! (Foto: Ayala Shalmayev)

Het is niet alleen Coronatijd, het is ook lentetijd!! Israël bloeit overal waar je kijkt! Het is gewoon onbeschrijflijk mooi!

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Hoewel het vandaag veel warmer zal zijn dan gisteren, kunnen er enkele buien met onweer voorkomen, want verwacht wordt dat rond het middaguur de temperaturen aanzienlijk zullen dalen. Daarbij zal het ook behoorlijk winderig worden.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 24 graden, Tel Aviv 27 graden, Haifa 25 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 27 graden, bij de Dode Zee 29 graden, Be'er Sheva 31 graden, Eilat aan de Rode Zee 29 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer anderhalve centimeter gestegen en ligt nu 209,175 meter onder de zeespiegel, slechts 37,5 centimeter ontbreekt tot aan de bovengrens!

Nu stuur ik u, beste lezers, vele warme voorjaarsgroeten en hoop met u dat de corona-tijd snel voorbij zal zijn.

Shalom uit Na'ale!
Ayala

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.