Oproep tot gebed voor de Israëlische Corona-strijders

Monday, March 30, 2020 |  Redactie Israel Today
Leden van een organisatie bestaande uit Messiasbelijdende Joden en Christen-Arabieren, waaronder artsen en verpleegkundigen, die in alle gebieden van de gezondheidszorg in het hele land werkzaam zijn, vragen om onze gebeden.

De Corona-crisis maakt het moeilijk voor hen om voor alle Corona-patiënten te zorgen en ze roepen om hulp. Hier zijn hun gebedsverzoeken:

♦ Vier leden van de organisatie bevinden zich nog in quarantaine. Bid voor hen en voor honderden van hun collega's die eveneens verhinderd zijn om te werken.

♦ Voorraden:
- Bid dat de diefstal van maskers, handschoenen en alcohol uit gezondheidsinstellingen zal stoppen.
- Het personeel in de frontlinie heeft om gebed gevraagd, dat ze de essentiële bescherming krijgen die ze nodig hebben om veilig te kunnen werken, doordat er voor wordt gezorgd dat de bovengenoemde benodigdheden beschikbaar zijn.

♦ Voor een verandering in de houding van de werknemers, vooral de managers. Dat er in de gezond­heids­zorg een geest van steun en oprechte zorg voor elkaar en voor eensgezindheid zal ontstaan. – Er is een zeer sterke concurrentie­geest in de gezondheids­sector en die is op dit moment zeer duidelijk. (In tijden van oorlog zorgen soldaten voor elkaar aan het front. Dit is niet altijd kenmerkend voor gezondheids­werkers in oorlogstijd).

♦ Voor kracht: artsen, verpleegkundigen, verzorgeenden en schoonmakers zijn uitgeput. Ze werken vaak zonder eten, drinken of hebben zelfs geen tijd om naar het toilett te gaan of te gaan zitten tijdens een dienst. Ook de schoonmaakploegen werken momenteel op volle toeren.

♦ Voor wijsheid: de hoofdverpleegkundigen moeten op speciale verzoeken van het personeel ingaan in verband met de kinderen thuis. Het plannen van werkroosters is momenteel een nachtmerrie, vooral wanneer enkele artsen of verpleegkundigen geïnfecteerd zijn en 14 dagen in quarantaine moeten blijven!

♦ Voor de veiligheid: Verpleegkundigen en artsen in de frontlinie in ziekenhuizen, spoedgevallen en intensive care-afdelingen werken met de angst om te worden besmet door hun patiënten of collega's, van wie enkelen in quarantaine waren of zijn. (Een van hen moest in het ziekenhuis worden opgenomen).

♦ Studenten die in Israël hebben gestudeerd, kunnen op 6 april hun nationale inschrijvings­examen afleggen. Maar onze broeders en zusters die buiten Israël hebben gestudeerd, mogen de test op dat moment niet afleggen. Zij zullen op een later tijdstip worden opgeroepen, wat betekent dat zij op een nog niet bekende datum beschikbaar zijn voor het werk in de gezondheidszorg.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.