O Jeruzalem, zult u weer opstaan?

Sunday, March 29, 2020 |  David Lazarus
Als ik door de lege straten en plaatsen van de Stad van Goud loop, word ik eraan herinnerd dat de fundamenten van het leven, zoals we die kennen, in een oogwenk door elkaar kunnen worden geschud.

Afbeelding: Alles is gesloten in Jeruzalem door het Coronavirus. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Als ik naar de Westelijke Muur van het Tempelplein en naar de poorten van Jeruzalem kijk, vraag ik me af of dit een voorbereiding is op een nieuw Jeruzalem. In de stilte hoor ik het hart van Jeruzalem kloppen, pulserend in afwachting van het begin van de Messiaanse geboorte pijnen. (Matteüs 24:8)

Joodse mannen bidden bij de Westelijke Muur, de heiligste gebedsplaats van het Jodendom in de Oude Stad van Jeruzalem, 20 maart 2020. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Plotseling zal hij komen
Dit alles herinnert ons eraan hoe een ongeziene, uit de hand gelopen factor alles kan veranderen - zelfs de geschiedenis van Jeruzalem. Veel Bijbelteksten waarschuwen ons, dat we alert moeten zijn en moeten kijken, want als de Heer handelt, wacht Hij op niemand.

'Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere Die u zoekt...' (Maleachi. 3:1)

'Plotseling is Babel gevallen en stukgebroken.' (Jeremia 51:8)

'Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden, en ook wij zullen veranderd worden. ' (I Kor. 15:51b-52)

Overzichtsfoto van de lege Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem op 21 maart 2020. (Foto: Yossi Zamir/Flash90)

Zijn we voorbereid op wat er gaat komen?
We hebben veel bloed, zweet en tranen vergoten om Jeruzalem weer tot leven te wekken, het weer bij Israël te brengen. Maar dit alles vervaagt omdat er geschreven staat: 'Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem zal ik niet stil zijn, totdat haar gerechtigheid opkomt als een lichtglans, en haar heil als een brandende fakkel.' (Jesaja 62:1)

Een man draagt een gezichtsmasker uit angst voor het coronavirus als hij op 19 maart 2020 met zijn fiets in de Jaffastraat in het centrum van Jeruzalem rijdt. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.