Medisch: Chinees Corona testlaboratorium naar Israël

Sunday, March 29, 2020 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische bedrijf My Heritage, dat zich bezig houdt met onderzoek van DNA en familiestambomen, gaat samen met het Chinese bedrijf Beijing Genomics Institute (BGI) een grootschalig laboratorium opzetten voor testen op het coronavirus.

BGI heeft daar ervaring in, het heeft soortgelijke laboratoria opgezet in de Chinese steden Wuhan en Shenzhen, bericht Calcalistech. Het testlaboratorium, dat naar verwachting op 9 april in bedrijf komt, kan 10.000 testen per dag uitvoeren, zo nodig op te voeren tot 20.000. Over twee weken kunnen hierdoor in Israël 30.000 testen per dag worden uitgevoerd, maakte het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekend.

MyHeritage zorgt voor het geld voor het laboratorium, BGI voor de technologie, apparatuur en 25 experts. Daarnaast worden nog 110 mensen in dienst genomen. Een week geleden heeft het bedrijf 66.000 wattenstaafjes voor speekselonderzoek aan Israël geschonken, afkomstig van zijn leverancier in de VS.

Verspreiding van het Coronavirus voorspellen
Wetenschappers van het Weizman Instituut van de Hebreeuwse Universiteit hebben een online onderzoek ontwikkeld, waarmee een uitbraak van het coronavirus kan worden voorspeld. Zo’n 60.000 Israëli’s hebben een online vragenlijst ingevuld met vragen over leeftijd, geslacht, adres, gezondheidstoestand, mate van isolatie en symptomen die zij ondervinden.

Uit een eerste analyse van deze gegevens bleek een significantie toename van gesignaleerde symptomen in gebieden waarvan bekend is dat daar dragers van het virus zijn geweest. Deze analyse kan helpen de verspreiding van het virus en toekomstige hotspots vroegtijdig te ontdekken, aldus israel21c.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.