VN prijst Israëlisch-Palestijnse samenwerking....

Friday, March 27, 2020 |  Redactie Israel Today
Wanneer de Verenigde Naties de samenwerking tussen de Staat Israël en de Palestijnse Autoriteit bij de bestrijding van het coronavirus loven, dan weet je dat de wereld op zijn kop is gezet of dat we een bizarre alternatieve realiteit zijn binnengetreden.

‘De Israëli's en de Palestijnen zijn een uitstekend voorbeeld van samenwerking in de strijd tegen Corona’, zei VN-secretaris-generaal António Guterres woensdag­avond tijdens een briefing op over de wereldwijde pandemie.

De VN is gewoonlijk zeer kritisch over Israël, negeert zelfs andere crises in de wereld, en suggereert routinematig dat de Joodse Staat geen enkele zorg heeft voor de Palestijnse Arabieren. Dat is duidelijk niet waar, anders zou Israël de Palestijnse Autoriteit in deze moeilijke tijd, waarin de Joodse Staat al zijn middelen zelf hard nodig heeft, helemaal niet helpen.

De coördinator van de regeringsactiviteiten in de gebieden (COGAT) van het Israëlische leger heeft nauw samengewerkt met de Palestijnse medische diensten om de verspreiding van het coronavirus onder zowel de Joodse pioniers als de Arabische bevolking in Judea en Samaria te helpen indammen.

COGAT heeft woensdag 3.000 testkits voor het coronavirus en 50.000 beschermingsmaskers afgeleverd, die door de Wereld­gezondheids­organisatie aan de Palestijnse Autoriteit waren geschonken.

Hoewel er weinig details werden verstrekt, werd eerder deze week onthuld dat Israël en de Palestijnen een gezamenlijke meldkamer hadden opgezet om de inspanningen tegen de Covid-19-uitbraak te coördineren.

Uit een onderzoek van het Palestinian Center for Public Opinion bleek vorige week dat 68 procent van de Palestijnse Arabieren de samenwerking tussen Israël en hun eigen regime op dit moment steunt. Uit dergelijke peilingen blijkt doorgaans dat een vergelijkbaar aantal Palestijnen geweld tegen Israël steunt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.