Defensie: ‘Special in Uniform’ pakt testapparatuur in

Thursday, March 26, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Vanwege hun ervaring met het voorbereiden van nood- en crisissets heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid soldaten met speciale behoeften ingeschakeld om testapparatuur voor het coronavirus in te pakken.

IDF-soldaten met speciale behoeften, bekend als Special in Uniform, werkten de klok rond om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen en Magen David Adom centra genoeg testsets hebben voor het testen van burgers die mogelijk besmet zijn met COVID-19.

Op dit moment zijn er 500 soldaten met speciale behoeften die dienen in 35 bases van het Israëlische leger, bericht Uniterd with Israel. In deze video drukt kolonel (BD) Tiran Attia, directeur van Special in Uniform, diepe dankbaarheid uit voor deze speciale soldaten voor hun belangrijke bijdrage.

Israël staat bovenaan de lijst van landen waar de inwoners van Covid-19 getest worden, en in het ministerie van Volksgezondheid werken 24 uur per dag teams van werknemers om de testkits voor te bereiden en te sorteren en ze naar ziekenhuizen en MDA-centra in het hele land te sturen.

Om het proces te versnellen en de leveringen op tijd voor te bereiden, heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid Special in Uniform voor deze taak aangeworven. Soldaten met verschillende fysieke en mentale handicaps zijn hard aan het werk in het Home Front Command Emergency Logistics Center om de ABC-test- en noodsets voortvarend in te pakken en aan te vullen. De ervaring van de militairen met het voorbereiden van nood- en crisissets maakte hen tot geschikte werknemers voor dit werk, en ze werden naar het magazijn van het Ministerie van Volksgezondheid geroepen om voor de voorbereiding, de verpakking en de levering van de sets te zorgen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.