Aantal Corona-patiënten in Israël toegenomen tot 1656

Tuesday, March 24, 2020 |  Redactie Israel Today
Het coronavirus verspreidt zich verder. Het aantal besmette mensen is deze dinsdagochtend tot 1656 gestegen, dat is een stijging van 449 vergeleken met maandagochtend. Dit werd gemeld door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

Van de geïnfecteerden zouden er 31 in ernstige toestand verkeren. Ze worden kunstmatig beademd. In totaal zijn 49 mensen van de ziekte hersteld en worden ze als gezond beschouwd.

De Israëlische regering zal vandaag beslissen over aanscherping van de instructies aan de burgers om actie te ondernemen tegen de verspreiding van het virus. Het bedrijf van het openbaar vervoer zal volledig worden stopgezet. Mensen mogen alleen hun huis verlaten om voedsel of medicijnen te kopen. Daarnaast is het toegestaan om korte tijd tot een afstand van 50 meter buiten het huis te zijn. Daarbij moet je de identiteitskaart meenemen. De politie zal scherper controleren of de instructies door de burgers worden opgevolgd. Alle winkels, behalve kruidenierswinkels, apotheken en drogisterijen, moeten gesloten blijven. Restaurants mogen bestellingen aan de voordeur blijven afleveren.

Zelfs in het weekeind kon je zien hoeveel Israëli's de instructies niet serieus genoeg hadden genomen, toen ze in grote getale op het strand en in de parken zaten, waarschijnlijk vanwege het zonnige weer. De nieuwe instructies gelden voorlopig voor een week.

De altijd drukke stad Tel Aviv is tot stilstand gekomen door het coronavirus.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.