De redactie werkt heerlijk ontspannen thuis

dinsdag 24 maart 2020 |  Michael Selutin
Ons mooie kantoor in het centrum van Jeruzalem staat al een paar dagen bijna helemaal leeg, terwijl de medewerkers, die geen kleine kinderen hebben, op hun gemak thuis werken. Degenen die kleine kinderen hebben, werken natuurlijk ook vanuit huis, maar niet op hun gemak.

Het isolement thuis vormde voor onze misschien wat conservatieve redactie een uitdaging, want communicatie en samenwerking is een belangrijk onderdeel van ons werk bij Israel Today. Teksten moeten worden geschreven, geredigeerd, vertaald, grafisch opgemaakt en uiteindelijk gepubliceerd via onze verschillende kanalen, en daarvoor moet je veel met elkaar praten. Meestal gebeurt dit op de Israëlische manier, door iets naar elkaar te roepen door het redactiekantoor.
"Michael, heb je Ryan's analyse van de verkiezingen al vertaald?" roept dan Dov.
"Huh? Ik ben net in mijn lunchpauze," is vaak mijn antwoord.

Tegenwoordig kan Dov niet meer tegen me schreeuwen, hoewel hij soms veel hoofdletters en uitroeptekens gebruikt op Skype. Skype is een technologie die we gebruiken om met elkaar te praten en het werkt vrij goed. Vooral het brede scala aan emojis helpt ons om efficiënt te communiceren.

Gisteren hadden we een vergadering waaraan alle afdelingsleiders van het bedrijf deelnamen. Marketing, Personeelszaken, IT en redactie kwamen samen om de situatie te bespreken en een plan op te stellen voor dit nieuwe tijdperk.

Voor deze bijeenkomst hebben we gebruik gemaakt van de Zoom-app, waarmee we met veel deelnemers tegelijk een online conferentie kunnen houden, en zelfs gratis. Het voordeel van zo'n conferentie via de computer is dat het niet zo eentonig hoeft te zijn als traditionele vergaderingen waarbij je fysiek tegenover elkaar zit. Je kunt foto's uploaden, u kunt comfortabel in je eigen bureaustoel zitten en het beste van alles, je kunt daarnaast iets lezen zonder dat de baas het merkt.

Zo was het ook met de vergadering van gisteren, ik vond het erg informatief. Wist u bijvoorbeeld dat Brazilië de grootste koffieproducent ter wereld is en dat de menselijke tong ongeveer 10.000 smaakpapillen heeft? Daarnaast is tijdens de bijeenkomst besloten dat wij de Engelstalige lezers van Israel Today en de Duitstalige lezers van Israel Heute meer inhoud willen geven, omdat de mensen nu veel meer tijd thuis doorbrengen en meer willen lezen en ervaren.

Humor is de typisch Joodse manier om met moeilijke situaties om te gaan en in onze magazine van maart staat humor ook centraal. In bovenstaande video treedt een papegaai op. Iedereen spreekt nu over corona, en dat heeft hij goed begrepen. Hij roep Zehava, yesh corona, Zehava, er is corona.
Als we zoveel tijd thuis doorbrengen, kunnen we dat tenminste met een goed humeur doen!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.