Het waterpeil van het Meer van Galilea blijft stijgen

Monday, March 23, 2020 |  Aviel Schneider
Overal wordt alleen gesproken over het coronavirus, dat nu bepalend is voor ons dagelijks leven. Maar wie helemaal niet onder de indruk is, is ons Meer van Galilea. Het waterpeil blijft gewoon stijgen.

Alleen al in het weekeinde is het met nog eens 9 centimeter gestegen en er ontbreekt nog slechts 50 centimeter om het maximale waterniveau te bereiken. De zware regenval in het noorden heeft geleid tot deze indrukwekkende stijging van het waterpeil.

Deze winter is Israël, in vergelijking met voorgaande jaren, meerdere malen gezegend met regenwater. Deze week worden er eindelijk weer mooie zonnige dagen verwacht, maar men hoopt dat de mensen hierdoor hun huizen en appartementen niet zullen verlaten en zich daarmee niet aan de voorschriften zullen houden.

In het weekeinde moest de politie zelfs surfers uit de Middellandse Zee vissen, die ondanks het verbod op de golven in de Middellandse Zee stormden.

Zoals vandaag alles draait om het coronavirus, zo draaide pas vier weken geleden alles om de hevige regenval en het stijgende waterpeil van het Meer van Galilea. Daarvoor draaide alles om de Amerikaanse Deal van de Eeuw, die mede door de derde verkiezingen op een dood spoor was geraakt. Laten we eens kijken wat ons zal verrassen na de Corona-crisis.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.