Licht in donkere tijden door middel van een kunstproject

Sunday, March 22, 2020 |  Yossi Aloni
De Israëlische consul in Guangzhou, Peleg Levi, werkt samen met China aan een project om de verveling tegen te gaan nu het land bijna geheel op slot zit om zo de verspreiding van het coronavirus te bestrijden: Kunste­naars werken thuis, en houden een virtuele tentoon­stelling.

De massale verspreiding van het coronavirus in China heeft ertoe geleid dat de regering van het land een van de ergste crises in decennia heeft moeten doorstaan. Dit leidde vervolgens tot een bijna volledige sluiting van het land, waardoor culturele centra, musea en galerieën voor onbepaalde tijd gesloten bleven.

Chinese kunstenaars nemen deel aan een online tentoonstelling. (Foto: Israëlisch consulaat in Guangzhou).

De bekende Fei Gallery, gevestigd in de grote stad Guangzhou, China, is onlangs begonnen met een nieuw en uniek initiatief genaamd 'Kunst van thuis uit'. In dit initiatief sturen professionele en amateurkunstenaars via e-mail foto's van hun werk, dat thuis is gemaakt in een periode waarin de straten bijna leeg zijn. Eén keer per week houdt de galerie een virtuele tentoonstelling, waarin honderden ingezonden werken worden gepresenteerd. Het initiatief heeft veel lof geoogst en is uitgebreid verspreid onder een gevarieerd publiek.

De Consul-Generaal van Israël in Guangzhou, Peleg Levi, die zich heeft ingezet om de solidariteit van Israël met het Chinese volk in deze moeilijke periode te benadrukken, heeft contact opgenomen met de organisatoren van de tentoonstelling en ze besloten om een samenwerkingsverband aan te gaan.

De expositie van volgende week zal gewijd zijn aan werknemers in de voedingsindustrie en zal worden gesponsord door Israël, met symbolen van de Staat Israël in de advertenties van zowel de expositie als het initiatief. ‘Kunst is zonder twijfel een brug tussen naties, vooral in tijden van crisis’, aldus Levi.

En om de tentoonstelling van deze week te stimuleren zal Levi de 20 beste kunstenaars belonen met misschien wel het meest gewaardeerde bezit in China van dit moment - medische mondkapjes!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.