Israël applaudisseert voor medisch personeel

Friday, March 20, 2020 |  Redactie Israel Today
Donderdagavond om 18 uur lokale tijd, reageerden burgers in geheel Israël op een oproep om openlijk hun waardering te tonen voor de heldhaftige inspanningen van medisch personeel in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

In bijna elke stad en elk dorp gingen de mensen, die door nieuwe overheidsvoorschriften aan hun huis gebonden waren, naar hun balkon en applaudisseerden twee minuten.

De reactie van Israël op het coronavirus was snel en effectief, en dat is vooral te danken aan de duizenden artsen, verpleegkundigen en paramedici die zich elke dag blootstellen aan het risico door de besmette personen te behandelen en de rest van de samenleving tegen het virus te beschermen.

Bijna duizend artsen en verpleegkundigen zijn zelf besmet en in quarantaine geplaatst. Speciale erkenning verdienen ook duizenden paramedici van Magen David Adom (MDA, het Israëlische Rode Kruis), die, naast hun gebruikelijke taken, verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van coronavirus-testen en het controleren van de zelfquarantaine.

Dit zijn de mensen aan het front van deze oorlog, en net zoals wij in tijden van gewapend conflict voor onze soldaten doen, heeft Israël ervoor gezorgd dat het medisch personeel weet dat ze niet alleen zijn en meer gewaardeerd worden dan men kan uitdrukken.

Israëli's op het balkon. (Foto: Yossi Zamir/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.