‘Het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek’

Thursday, March 19, 2020 |  Anat Schneider
Israël heeft zich afgegrendeld om het coronavirus in te dammen. Momenteel zijn 529 personen besmet met het virus, waarvan zes ernstig ziek zijn, en twaalf zijn er genezen. Toch we kunnen nog steeds het beste uit de situatie halen.

In deze vreemde en ongekende tijden worden we gedwongen tot een nieuwe realiteit. We gaan naar het onbekende. We worden wakker in een geheel nieuwe wereld, die we opnieuw moeten leren kennen en waarin we moeten leren leven.

Natuurlijk, terwijl we ons nog steeds een weg banen door de mist van zulke onzekere dagen, stellen velen vragen: Waar zal dit onze samenleving naartoe leiden? Hoe lang zal het duren? Wat zal het resultaat zijn?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het onbekende niet altijd slecht is.
Soms leidt het onzekere ons naar een nog betere plaats dan we voordien waren; een plaats die niet eens overwogen werd binnen het domein van de mogelijkheden.

Het is belangrijk om ons voordeel te doen met deze tijd die we nu thuis hebben, ondanks de ongelukkige omstandigheden die ons naar dit onverwachte moment brachten.

Hoewel het ons wordt opgedrongen, moeten we deze beperkingen zien als een kans die ons kwalitatieve tijd voor ons gezin geeft. We kunnen misschien vaker bij onze kinderen zijn dan gewoonlijk.

Onze dagelijkse beslommeringen over onze carrière, de oneindige druk van het leven en de vele doelen die we voortdurend nastreven, zijn voorlopig plotseling verdwenen.

Kijk naar de positieve kant van dit schijnbaar donkere uur en maak gebruik van uw tijd thuis om uw dierbaren op een vernieuwd en dieper niveau te leren kennen.

Gebruik deze tijd om na te denken over je leven en je gedachten en levensdoelen te organiseren. Dit is een tijd om alles dat we hebben te waarderen en om te beseffen hoe weinig materiële behoeften eigenlijk nodig zijn voor het verwerven van geluk in dit leven.

We beseffen het nu misschien niet, maar er is een doel voor alles. De huidige puzzel maakt deel uit van een groter geheel, dat we op dit moment eenvoudigweg niet kunnen zien. We kunnen het ons zeker voorstellen en geloven dat er een groot doel op het spel staat.

We moeten ons blijven concentreren op het heden, de situatie één dag tegelijk verwerken, om rustig te blijven.

Op dit moment vindt er een abnormale gebeurtenis plaats, namelijk het coronavirus. Op het eerste gezicht is het natuurlijk, dat die paniek en angst zal oproepen die voortkomen uit de onzekerheid.

Maar er is ook de kans om te kiezen, hoe we deze situatie zullen duiden, en er voor te kiezen om deze te begrijpen en er op te reageren,

In elke situatie hebben we de vrijheid om te kiezen hoe we willen reageren. We kunnen ervoor kiezen om in paniek te raken en deze onaangename situatie om te zetten in een nog slechtere. Of zien we dit zeldzame, historische moment als een kans voor iets positiefs?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.