Mossad verwerft in het geheim 100.000 Corona testsets

Thursday, March 19, 2020 |  Redactie Israel Today
Zoals elke natie die te maken heeft met de uitbraak van COVID-19, heeft Israël een enorm tekort aan testsets om ieder die verdacht wordt van de ziekte te controleren. Op een of andere manier heeft de Mossad 100.000 teststes voor het coronavirus in handen gekregen.

Eveneens zoals elke natie die te maken heeft met de uitbraak van COVID-19, zet Israël alle middelen die het tot zijn beschikking heeft in om wat premier Benjamin Netanyahu de 'onzichtbare vijand' noemde, te verslaan.

En Israël heeft enkele goede troeven in handen:
De Mossad wordt beschouwd als een van de meest effectieve spionagebureaus ter wereld. Hij heeft zich woensdagavond weer eens bewezen door in het geheim niet minder dan 100.000 coronavirus testsets naar Israël te smokkelen.

Deze testsets zijn op dit moment goud waard op de internationale markt, en op de een of andere manier heeft de Mossad een schatkist in handen gekregen.

De ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid zeiden dat de bruikbaarheid van de testsets nog moet worden gecontroleerd, en of zij alle componenten bevatten die Israël nog miste. De functionarissen van Mossad zeiden, dat zij nauw met het Ministerie van Gezondheid blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat Israël precies krijgt wat het in deze tijd van crisis nodig heeft.

Een media-analist speculeerde, dat de Mossad gebruik heeft gemaakt van zijn connecties achter de schermen met Staten waarmee Israël geen officiële betrekkingen heeft, en die tot nu toe niet hard zijn geraakt door het coronavirus. Deze Staten zouden bereid kunnen zijn om beschikbare testsets te verkopen aan een derde partij, niet noodzakelijkerwijs wetend dat ze uiteindelijk naar de Joodse Staat zullen gaan.

Waar de testsets ook vandaan kwamen, het was een uitzonderlijke operatie en zeker buiten het gebruikelijke werkterrein van de Mossad. Desalniettemin zeiden de functionarissen, dat het Israëlische spionagebureau binnenkort nog vier vier miljoen coronavirus testsets zou brengen.

Israël zou uiteindelijk, dankzij deze clandestiene operaties, misschien wel de helft van al zijn burgers kunnen testen, een maatregel die volgens deskundigen de sleutel is tot het in bedwang houden van de verspreiding van COVID-19.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.