Hoe het Israëlische leger het Coronavirus bestrijdt

Wednesday, March 18, 2020 |  Redactie Israel Today
Israël heeft het Ministerie van Defensie en het Israëlische leger (IDF) opgeroepen om te helpen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De IDF is ingezet om quarantaine en rehabilitatie faciliteiten te openen voor burgers met het coronavirus.

Het Dan Panorama Hotel in Tel Aviv en het Dan Hotel in Jeruzalem zijn omgebouwd en staan nu gereed om te zorgen voor burgers die getroffen zijn door het virus.

Sinds gisteren, 17 maart, zijn 4.267 soldaten en 103 burger-aannemers die voor de IDF werken in quarantaine, bericht de IDF-woordvoerder. Tot nu toe hebben slechts zes IDF-soldaten het coronavirus opgelopen, en iedereen die ervan wordt verdacht met hen in contact te zijn geweest is in quarantaine geplaatst.

Als reactie op de Coronavirus crisis in de Palestijnse gebieden voert de IDF gezamenlijke medische trainingen uit met de Palestijnse Autoriteit. De IDF draagt ook testkits en ontsmettingsmateriaal over voor de burgers die in de Palestijnse gebieden wonen.

Om de soldaten te beschermen heeft de IDF de volgende strenge eisen ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat de verspreiding van het coronavirus de IDF niet verlamt en de hele natie in gevaar brengt. Zoals je kunt zien, zullen sommige van deze beperkingen uiterst moeilijk uitvoerbaar zijn in het leger, en andere dreigen het vermogen van de IDF om te reageren op een dreigende dreiging in gevaar te brengen.

 • Elke soldaat die verdacht wordt van contact met iemand die positief getest is op het coronavirus zal in een 14-daagse quarantaine thuis worden geplaatst.
 • Alle bijeenkomsten in de IDF zijn beperkt tot 10 personen, bijeenkomsten in gesloten ruimtes zijn beperkt tot 30 personen en bijeenkomsten in open ruimtes zijn beperkt tot 100 personen.
 • Van alle militairen wordt verwacht dat ze een afstand van minimaal 2 meter van elkaar houden.
 • Burgers mogen de IDF-bases niet betreden, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden met uitdrukkelijke toestemming.
 • Alle oefeningen met buitenlandse militairen zijn voor de maand maart geannuleerd.
 • Alle militairen die in gesloten bases, gevechts­eenheden en trainings­bases dienen, moeten voor een langere periode van maximaal een maand op de basis blijven.
 • Een soldaat die in contact is geweest met iemand die in quarantaine is geweest, mag geen bases betreden die cruciaal zijn voor de veiligheid van Israël.
 • Alle voorlopige testperioden (voor gevechts­handelingen) zijn tot nader order geannuleerd.
 • Alle Eerste Oproepen en testen zijn uitgesteld tot na het Pesachfeest.
 • De IDF zal zorgen voor transportmiddelen voor soldaten tussen de bases in verschillende Commando's en heeft alle soldaten opgedragen om het gebruik van het openbaar vervoer te beperken.
 • Alle militairen die op open bases dienen, zullen in ploegendienst werken om het onderlinge contact te beperken.
 • Aan het einde van elke werkdag en dienst wordt elke basis grondig gedesinfecteerd volgens de instructies van de directie Operaties.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.