President Trump: Er zijn geen Palestijnen in Jeruzalem

Friday, March 13, 2020 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump is een stap verder gegaan na zijn historische erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, door nu te bepalen dat er geen 'Palestijnen' in de Heilige Stad zijn, maar ‘Arabische inwoners’.

Het jaarlijkse verslag van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over de wereldwijde mensenrechten werd woensdag gepubliceerd, en het bevatte een verrassende verandering.

Terwijl alle eerdere verslagen naar de 'Palestijnen in Oost-Jeruzalem' of de 'Palestijnse inwoners van Jeruzalem' verwezen, noemt deze laatste editie hen nu gewoon 'Arabische inwoners' of 'niet-Israëlische burgers die in het bezit zijn van Jeruzalemse identiteitskaarten die door de Israëlische regering zijn uitgegeven'.
Als uitleg van de wijziging stond in het verslag dat 'de Palestijnse Autoriteit geen gezag uitoefent over Jeruzalem'.

Een hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaar, die door The Jerusalem Post werd geciteerd, verklaarde verder dat de regering-Trump 'ernaar streeft om beslissingen te nemen op basis van feiten en realiteit, en dat beslissingen alleen kunnen worden genomen op basis van de waarheid'.

Ondanks het overweldigende bewijs van het tegendeel beweert de Palestijnse Autoriteit, als onderdeel van haar onderhandelingsplatform, dat het Joodse volk geen geschiedenis heeft in Jeruzalem.

Terwijl de vroegere Amerikaanse presidenten allemaal lippendienst hebben bewezen aan de historische en bijbelse band van de Joden met Jeruzalem, is Trump de eerste die het daadwerkelijk tot onderdeel van de Amerikaanse buitenlandse politiek maakt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.